Відкрили прихисток для тих, хто потрапив у скруту

1201 0

Ми у соцмережах:

Відкрили прихисток для тих, хто потрапив у скруту

Найнеобхідніші послуги відтепер можуть отримати найбільш незахищені здолбунівчани, адже у районному центрі запрацював соціальний центр по вулиці Г.Мазепи, 25.

Тут обслуговуватимуть одиноких престарілих людей, пенсіонерів, безхатченків, інших соціально незахищених жителів Здолбунівського району. Вони можуть безкоштовно поїсти.  З понеділка по п’ятницю впродовж 13-15 години видаватимуться комплексні обіди. У центрі працюють швейна майстерня та перукарня. Є кімната видачі одягу та душова. Важливо, що у центрі діятиме пункт прокату інвалідних візків. При чому не лише для дорослих, а й дітей, - розповідає Анатолій Ліщинський, директор Здолбунівського районного територіального центру, на базі якого й запрацювало соціальне відділення.

У мороз та холод у приміщенні працюватиме пункт обігріву громадян. Комплексними послугами центру можуть скористатися підопічні, які перебувають на обліку в районному терцентрі. Їм необхідно подати заяву, довідку про склад сім'ї, довідка про доходи.

Соціальний центр дасть змогу відчутно поліпшити життя людям, які цього найбільше потребують. Його відкрили в приміщенні колишньої залізничної лікарні. Тут зробили капітальний ремонт. У результаті старе приміщення перетворилося на сучасну будівлю. Його вартість складає понад 146 тисяч гривень. До співфінансування долучилися як район, так і область.

У Здолбунівському районі приділяють особливу увагу соціально вразливій категорії людей, а це близько 3 тисячі осіб. Не залишаються на самоті й старші одинокі люди, пенсіонери. Аби адаптуватися у сучасному світі, для них на базі терцентру того року створили Університет ІІІ віку. Його відвідують люди 60+. Тут діють різні факультети – комп’ютерних технологій, основ медицини, мистецький та літературно-краєзнавчий. Втім, найголовніше це те, що вони можуть поспілкуватися один з одним.

За повідомленням прес-служби РОДА.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також