Виходь на пробіжку!

573 0

Ми у соцмережах:

Виходь на пробіжку!

Узимку корисний будь-який рух, якщо людина вдягнута «по погоді», не дме сильний вітер, а температура не нижча від мінус 10

Медики заклика-ють не лінуватися взимку, не припиняти тренувань та бути фізично активними. Це допомо-же покращити самопочуття та зміцнити здоров’я. Помірні й регулярні фізичні вправи підвищують опірність орга-нізму; розвивають витривалість; загартовують; покращують сон; зміцнюють нервову і сер-цево-судинну системи; поліпшують роботу опорно-рухового апарата; допомагають тримати вагу в нормі.

Підтримати тонус тіла взимку допоможе ходьба на лижах, катання на санках, їзда на ковзанах... А один із найпрості-ших та найдоступніших видів спорту, яким можна займати-ся в будь-як пору року — біг, який допо-магає зміцнити м’язи ніг і спи-ни та «спалити» багато калорій. Популярним, особливо серед людей старшого віку, останнім часом стало таке заняття, як скандинавська ходьба. Якщо ви не можете бігати, ку-піть палиці й починайте ходити. Скандинавська ходьба покра-щить поставу, зміцнить м’язи ніг, спини, рук і живота, поси-лить кровообіг та обмін речо-вин. Крім того, систематичні тренування дозволять скину-ти кілька зайвих кілограмів.

Для скандинавської ходьби взимку обирайте палиці з гу-мовими наконечниками, які не ковзатимуть по снігу чи льоді. Якщо температура повітря на вулиці — нижче за -10°С або дме сильний вітер, від трену-вань на вулиці краще відмови-тися.

Тренуючись просто неба, одягніть кілька ша-рів одягу: перший — термобілизна, щоб тіло дихало, а волога ви-водилася назовні; другий — термоізоляція, щоб вберегти організм від пе-реохолодження; третій — захист від дощу й вітру. Щоб ці речі можна було легко зняти, якщо під час тренувань стане гаряче.

Робіть розминку упродовж 10−15 хвилин. Під час розминки приділяйте ува-гу м’язам, які будуть найбільше задіяні під час тренування. Якщо збираєтеся на пробіжку або по-кататися на лижах — розімніть м’язи ніг. Якщо будете вправля-тися на турніку, розігрійте спину і руки. Для суглобів корисні кру-гові рухи та махи руками.

Дихайте правильно. Під час фізичних навантажень робіть вдих носом, а видих — носом або ротом. Коли виходите на вулицю, прихопіть із собою термос з чаєм. Якщо додасте у напій лимон, мед та імбир, він буде не тільки зігрівати, а й то-нізувати. Важливо, щоб чай був злегка теплим, а не гарячим, інакше можна зазнати переохо-лодження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також