Вручили повістку 22-річному юнаку з Полісся. А батько тут же попросив забрати до ЗСУ і себе

105684 0

Ми у соцмережах:

Вручили повістку 22-річному юнаку з Полісся. А батько тут же попросив забрати до ЗСУ і себе

Тепер вони обидва захищають Україну від ворога.

Ще одна цікава розповідь про хоробрих мешканців Рівненщини, які воюють проти окупантів. Нею поділився у рубриці #історії_війни голова ОВА Віталій Коваль:

 - З березня минулого року батько та син із Сарненщини стали на захист нашої держави. Микола – 48 річний тато чотирьох дітей, працював слюсарем на заводі. І його син – 22 річний Сергій, який тільки завершив строкову службу напередодні повномасштабного вторгнення.
 
«Це був початок березня 2022 року. Ми з татом працювали біля дому. Підійшли працівники військкомату і вручили мені повістку, - розповів Сергій.  - Батько одразу попросив вручити повістку і йому».
 
Нині вони бійці інженерно-позиційного полку Командування сил підтримки ЗСУ. Вже більше року воїни виконують бойові завдання, в тому числі і на передовій. Остання ротація була найважчою - у лютому цього року Сергій був важко поранений. Отримав контузію та пережив кілька операцій. Попри все, молодий боєць швидко відновився та повернувся у стрій.
 
«Ми з сином завжди разом, підтримуємо один одного. Нам є кого захищати - вдома ще троє діточок та їхня мама, моя дружина. Дуже їх не вистачає, але ми потрібні тут і робимо все від нас можливе, щоб наблизити перемогу і закінчити цю війну», - додав старший солдат Микола.
 
Хлопці розповіли, що навіть не сказали рідним про поранення Сергія: «Мати дізналась про це від інших людей. Намагаємось говорити, що в нас все під контролем - дома повинні знати, що з нами все добре. Їм й так вистачає причин для хвилювання».
 
 Нещодавно Сергій отримав нагороду від Міністерства оборони України - медаль «За поранення», а також  медаль «За оборону України».
 
 Бажаємо нашим Захисникам перемоги та якнайшвидшого повернення додому!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також