Знести не вийде: будинок у центрі Рівного став історичним

3511 0

Ми у соцмережах:

Знести не вийде: будинок у центрі Рівного став історичним

У центрі Рівного на вулиці 16 Липня знаходиться старий будинок, у якому раніше працювало кафе «Русана».

 Як повідомляє міський депутат Роман Стасюк, вчора відбулось засідання комісії в Рівненській облдержадміністрації, яка визнала будинок на 16 липня історичною пам’яткою:

- Будувалася ця будівля, як будинок управителя замку князів Любомирських. Багато років старовинній будівлі не приділяли уваги і довели її до плачевного стану. Думаю робилось це не випадково. Як не випадково «забули» внести цей будинок до переліку історичних пам’яток. Ну не люблять у Рівному історію. Тепер ця історична будівля буде внесена до реєстру і охоронятиметься законом. А тим, хто готував будинок до знесення, радив би подумати про його реконструкцію.

Нагадаємо, що новий орендар будинку хотів взяти в оренду ще й землю під ним. Нібито, без землі там неможливо провести реконструкцію. Однак міські депутати постійно відмовляли орендарю, бо було побоювання, що будинок знесуть.

Як уточнив нам начальник відділу охорони історико-культурної спадщини, туризму та організаційно-планової роботи управління культури і туризму Рівненської ОДА Юрій Калітинський, ще має бути затверджений протокол засідання комісії. Посилаючись на цей протокол, буде підготовлене розпорядження голови Рівненської ОДА щодо включення будинку «Русани» до об’єктів культурної спадщини. Копія цього розпорядження буде передана до Міністерства культури. З цього моменту обєкт захищатиме спеціальний закон.

Читайте також по темі: «Русана»: без землі нема ремонту

Замість «Русани» хочуть відкрити ресторан

«Русана» просить в оренду й тротуар: для ремонту?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також