Якщо користуєтеся м’якою водою, достатньо очищення від накипу раз на 3–6 місяців. Якщо ж вода жорстка, процедуру краще проводити щомісяця.
Найпростіший метод — з використанням оцту. Залийте у чайник склянку оцту та 3 склянки води. Доведіть до кипіння і залиште на 30 хвилин. Злийте розчин, за потреби протріть губкою. Двічі прокип’ятіть чисту воду, щоб позбутися запаху. Витріть зовні насухо.
Щоб довше зберегти чайник чистим, виливайте залишки води після кип’ятіння. Використовуйте фільтровану воду, якщо вдома у крані вона є доволі жорсткою. Не заварюйте чай безпосередньо в електричному чайнику.
Але іноді варто визнати, що настав час з ним прощатися. Іржа або корозія, вапняний наліт, пошкодження нагрівального елементу, тріщини або протікання, неприємний запах або смак води, зміна кольору внутрішньої поверхні, шумна або нестабільна робота, застаріла модель — усе це ознаки, що техніка вже не служить належним чином.





