Грейпфрут. Він допоможе знизити ризик ішемічного інсульту завдяки наявності в ньому калію, вітаміну С, лікопіну, клітковини та ін. Медики рекомендують для профілактики серцево-судинних хвороб їсти червоні грейпфрути: вони позитивно впливають на рівень ліпідів (жирів) у крові. Тому грейпфрут — хороший засіб профілактики атеросклерозу й аритмії.
Жирна морська риба. Це джерело омега-3 поліненасичених кислот, які допомагають регулювати рівень «поганого» холестерину в крові й уникнути розвитку атеросклерозу. Омега-3 кислотами багаті лосось, форель, тунець, сардини, оселедець.
Цільнозерновий хліб і каші. Такий хліб багатий клітковиною і корисний не тільки для серця. Він також сприяє поліпшенню обміну речовин. Але цільнозерновий хліб може викликати проблеми у людей, що мають захворювання органів травлення.
Буряк. Цей овоч і сік з нього знижує ризик розвитку інфаркту та інсульту, допомагає регулювати кров’яний тиск і захищає судини від утворення на них атеросклеротичних бляшок.





