А шлюз і нині там…

2566 0

Ми у соцмережах:

А шлюз і нині там…

«Два роки промучив себе, мене, Устю і шлюз», — висловився міський голова Володимир Хомко про результат капітального ремонту гідроспоруди, що біля кафе «Венеція». Підприємство «Теплогазбуд» виграло тендер ще 2015-го і запросило за свої послуги понад 1,8 мільйона гривень, отримало половину.

шлюз Набережна «Два роки промучив себе, мене, Устю і шлюз», — висловився міський голова Володимир Хомко про результат капітального ремонту гідроспоруди, що біля кафе «Венеція». Підприємство «Теплогазбуд» виграло тендер ще 2015-го і запросило за свої послуги понад 1,8 мільйона гривень, отримало половину. Однак тепер йому ці кошти доведеться повертати — міська влада розірвала договір та звернулася до суду. Бо шлюз так і не запрацював. Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Нічого не зробив, так нехай компенсує нам збитки. Шкода двох років часу! Хочемо оголосити новий конкурс і укласти нову угоду. Та найгірше те, що цей же підрядник знову буде брати участь у конкурсі, і якщо дасть найдешевшу пропозицію, то може виграти. Можливо, він і старався. Але знову нічого не зробить, бо в нього немає ні потрібної кваліфікації, ні обладнання. Мушу сказати, що є об'єктивна обставина — в шлюзі є дефект флютбету, це не так просто технічно зробити. А знайти хорошого виконавця робіт дуже важко. Потужним фірмам це не цікаво, бо для них обсяг робіт малий. Уже маємо проект щодо розчищення та укріплення берегів річки на ділянці до вулиці Степана Бандери, але до нього ще треба внести деякі зміни, і тоді оголосимо конкурс. Щодо земснаряда, за допомогою якого можна розчистити Басівкутське водосховище від намулу, то мій заступник Олексій Хмилецький вже їздив на завод-виробник до Херсона. Який саме купувати — нам порекомендують фахівці з університету водного господарства.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також