Аптека розплатилася з лікарнею парканом та стоянками

2995 0

Ми у соцмережах:

Аптека розплатилася з лікарнею парканом та стоянками

Два роки тому фірма "ВІСА" збудувала двоповерхову аптеку на території обласної лікарні у Рівному. Тепер хоче викупити й земельну ділянку площею 12,7 сотки під будівлею. Але облрада, до якої по дозвіл звернувся керівник фірми Сергій Шиляєв, зацікавилась, де ж поділись 5% площі в аптеці, які мали належати лікарні згідно з інвестиційним договором.

обласна_ликарня Роман Василишин, депутат обласної ради, коментує: — Я цілковито за те, щоб на території обласної лікарні була аптека, яка працює цілодобово і має багато ліків. Раніше хворим або їхнім родичам потрібно було йти аж до автовокзалу, аби купити вночі потрібні ліки. Знаю, що документи на право власності у фірми оформлені добре, тож виставляти будь-які претензії немає сенсу. Тільки все-таки цікавить, де ті площі, обіцяні для лікарів, поділися.

Сергій Шиляєв
Сергій Шиляєв
Сергій Шиляєв, директор ВКФ "ВІСА": — Будували аптеку ми на основі договору про інвестиції. Спершу справді передбачалося, що обласна лікарня, яка на будівництво не дає ні копійки, отримає 5% площі. Але згодом ми запропонували компенсувати ці площі, адже обласна лікарня не потребує додаткових приміщень, тож ми віддали за цю площу утричі більшу суму, аніж її вартість. До нас приходило вже чимало перевірок. Жодних порушень законодавства не було. Оскільки ми були єдиними інвесторами і тепер маємо право власності на будівлю, ми єдині можемо претендувати на землю під нею. Володимир Кисіль, колишній головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні, за чийого керівництва "ВІСА" будувала аптеку: — "ВІСА" компенсувала лікарні за приміщення приблизно на півмільйона гривень. Вона купила дорогі апарати — інфузомати для дитячої онкогематології, 300 метрів погонних труб замінила, паркан поставила, дві стоянки обладнала. Для обласної лікарні, яка має 9,5 гектара землі, ці 12 соток — дріб'язок. Жодних збитків заклад від цього не зазнав. Навпаки, аптека "ВІСА" має 11 тисяч найменувань ліків, у той час як більшість аптек не більше 6-8 тисяч. Окрім того, у них своя лабораторія і спеціальні приміщення, в яких зберігають препарати, що потребують особливих умов.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також