Аукціон відбувся: кому належать фірми, які хочуть будувати спорткомплекс на Макарова

4681 0

Ми у соцмережах:

Аукціон відбувся: кому належать фірми, які хочуть будувати спорткомплекс на Макарова

Сьогодні, 29 березня, на Prozorro відбувся аукціон на будівництво спортивного залу на вулиці Макарова у Рівному – першої черги масштабного спортивного комплексу в Рівному, який, зокрема, передбачає зведення у місті льодової арени.

Будівництво спортивного залу, за підрахунками, має обійтися у 310 млн. грн. Проте обласний департамент будівництва розділив торги на частини і виставив на тендер тільки частину робіт, вартістю 160 млн. грн.

За кошти, які освоюватимуть протягом трьох (а то й більше) років, на торгах боролися шість фірм.

Найдешевша пропозиція була у створеного у 2016 році рівненського товариства «БК Домінант», що активно виграє тендери на Рівненщині та належить працівнику «Рівнегазу» Владиславу Кучману і мешканці Березнівського району Тетяні Вознюк.

Товариство пов’язують із так званими «недубасівськими фірмами». На аукціоні «Домінант» скинув суму пропозиції на 10 млн. грн. – до 150 млн. Протягом п’яти днів тендерний комітет, в якому головує заступник директора обласного департаменту будівництва Вадим Бобріков, має визначитися, чи підписувати з фірмою договір.

Якщо знайдуть порушення вимог тендерної документації, пропозицію «Домінанта» відхилять і наступні п’ять днів розглядатимуть наступного за ціною учасника.

А це – київське товариство «Промінада ЛТД», яке запропонувало 150,1 млн. грн. Зареєстроване воно на киянина Сергія Климнюка. Створене у 2016 році, вже виграло, за даними Clarity Project, 42 тендери із 49, в яких брало участь, -  на 22 млн. грн. Директором підприємства є Сергій Абесінов, чиє прізвище можна зустріти серед співзасновників та керівників кількох фірм в Україні.

Рівненське ТОВ «Стиль-Декор», що належить Вірі Рожчук, дружині Олександра Рожчука, соратника рівненського бізнесмена Миколи Цупрука, та пов’язане із фірмами родини Фалко, виставило на торгах суму 154 млн. грн. «Стиль-Декор» - один із найбільших освоювачів бюджетних коштів, виділених на ремонти та будівництво в області.

За 157 млн. грн. готове будувати спортивний зал на Макарова рівненське товариство «Архітектурне бюро Янкор». Зареєстроване підприємство, яке на ринку 13 років, нині на Яну Лавренчук, чий чоловік Сергій Лавренчук є також засновником фірми «Укрбанпроект».

Ще один учасник, київське ТОВ «Солстрой», діє з 1998 року і має кількох власників – як українців, так і кіпріотів Крістіну Антоніаду та Ніколету Гарофіту. Серед українських засновників – нотаріус Руслана Харук, член президії Будівельної палати України Станіслав Мартинюк, колишня директорка деревообробного комбінату №7 у Києві Оксана Кириченко та директор цього товариства Олег Живицький. Підприємство на торгах виставило ціну майже 158 млн. грн.

З найдорожчою пропозицією виступила рівненська компанія «Реноме-Євробуд» - 160,4 млн. грн. (це фактично повна вартість проекту). На аукціоні учасник навіть не торгувався. Компанія належить Надії Гладкевич, директорці групи компаній «Реноме», бізнесменам Анатолію Кричильському, Сергію Бербенцю та Віктору Матчуку, колишньому народному депутатові та екс-голові Рівненської ОДА.

Нагадаємо, що спорткомплекс на Макарова – іміджевий проект голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Саме тому проектно-кошторисна документація пройшла так швидко всі експертизи і опинилася на першому місці під час відбору об’єктів на фінансування з ДФРР.

Якщо оголошений тендер таки відбудеться, будівельні роботи на Макарова розпочнуть цього року. Принаймні обласний департамент з питань будівництва уже замовив геодезичні роботи у фірми «Конвест-проект», вартістю 71 тис. грн.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також