Без волі керівництва ОДА це було б неможливо - Муляренко прокоментував позов до себе

1421 0

Ми у соцмережах:

Без волі керівництва ОДА це було б неможливо - Муляренко прокоментував позов до себе

Колишній очільник Рівненської ОДА Олексій Муляренко висловився про позов у 323 тисяч гривень, який до нього подала Рівненська ОДА.

 Політик наполягає, що це було б неможливо без відома керівництва облдержадміністрації:

- У період, коли я очолював облдержадміністрацію, усі рішення приймалися винятково у законний спосіб. У тому числі й у випадку зі звільненням мого колишнього заступника Юрія Приварського, справа якого розглядалася у судах близько двох років. Хочу нагадати, що рекомендувала його звільнити дисциплінарна комісія, а завізував це рішення юридичний відділ.

Також зазначу, що коли 13 серпня 2019 року апеляційна інстанція залишала в силі рішення першої інстанції, яким було поновлено Приварського на роботі, я вже не очолював облдержадміністрацію. А ще додам, що нинішнє керівництво ОДА, на жаль, не використало у повному обсязі надані законодавством способи захисту інтересів держави, і не подавало касаційної скарги у Верховний Суд. А там, я впевнений, можна було виграти цю справу і довести, що звільнення Юрія Приварського було законним. Чи не є така бездіяльність посадовців корупційними діями на користь конкретної особи, якій дали можливість стягнути таку значну суму? Думаю питання тут риторичне. Тому ці кошти, якщо й потрібно стягувати, то точно не з мене.

Ну і ще смішною, і водночас сумною є історія коли Рівненська ОДА переплатила Юрію Приварському близько 60 тисяч гривень і намагалася повернути ці кошти через суд, який програла (справа №569/11065/20 від 12.10.2020 р.). А це нагадаю, кошти платників податків. Тому, на жаль у всіх цих справах наразі набагато більше запитань ніж відповідей.

Нагадаємо, що Рівненська обласна державна адміністрація судитиметься з екс-головою Олексієм Муляренком щодо відшкодування ним фінансових втрат, які були понесені ОДА у зв'язку зі звільненням першого заступника Юрія Приварського. Останній довів у суді, що Муляренко звільнив його неправомірно.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також