Безробітних стане ще більше

1371 0

Ми у соцмережах:

Безробітних стане ще більше

Рівень безробіття по області становить понад 10 відсотків. Це більш ніж загалом по Україні. Але невдовзі безробітних на Рівненщині стане більше. Представники профспілкових організацій Рівненщини підготували звернення до уряду щодо поліпшення ситуації на ринку праці.

профспилки_Шершун_Кириллов (1) Микола Шершун, голова Федерації профспілок Рівненщини: — Масове звільнення чекає на колектив колись одного з найкращих підприємств Рівного ТОВ "Високовольтний союз — РЗВА". Півторарічна заборгованість із зарплати у понад 3 мільйони гривень на Рівненському авторемзаводі. Якщо на першому підприємстві згортають виробництво, не дуже турбуючись про наслідки, іноземні інвестори — росіяни, то рівненські авторемонтники потерпають від Укроборонпрому, який з незрозумілих причин не фінансує підпорядковане йому підприємство, що ремонтує техніку для армії. В будь-якому разі ці два конфлікти, які назрівають всередині трудових колективів, тільки стараннями профспілок не вирішити. профспилки_Шершун_Кириллов (1)

Микола Шершун та Михайло Кириллов
Голова облради Михайло Кириллов: — Тенденція до збільшення безробіття існує по всій Україні, тому що складна економічна ситуація. Якщо закриваються підприємства, потрібно втручатися і реагувати на це дуже жорстко. Багато років всі говорять, що малому бізнесу потрібно допомагати розвиватися, але ніхто нічого не робить. Досить говорити, давайте почнемо робити якісь реальні кроки. Наприклад, зі зменшення бюрократичних процедур, надання адмінпослуг. По РЗВА та авторемзаводу має бути реакція на рівні держави.
Записала Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також