Білоруси проти війни з Україною

2245 0

Ми у соцмережах:

Білоруси проти війни з Україною

Недавні соціологічні опитування свідчать про зменшення підтримки дій Росії в Україні серед білорусів.

Про це повідомляє DW.

Дослідження, присвячене тому, як війна змінює погляди білорусів, Chatham House проводив у першій половині червня 2022 року, опитавши 804 респондентів методом онлайн-інтерв'ю.

Як запевнив Астапеня, який був автором соцопитування, вибірка відповідає структурі міського населення Білорусі за статтю, віком, розміром населеного пункту та освітою.
Як показало соцопитування, у червні 2022 року ставлення білорусів до війни залишилося негативним.

43 відсотки респондентів не підтримують дії російських військ на території України, тоді як про підтримку висловилися 23 відсотки, а ще 23 відсотки білорусів не змогли відповісти на це питання.

- Але треба розуміти, що категорія «точно не підтримую» в два з половиною рази більша, ніж «точно підтримую», тобто 35 відсотків проти 14 відсотків. Противники військових дій мають чітку позицію, а ті, хто підтримує війну, здебільшого обирають відповідь «радше підтримую» - у них немає розуміння, навіщо ця війна і навіщо її підтримувати, - каже Григорій Астапеня.

У березні 2022 року варіант «підтримати Росію, але не вступати в конфлікт» обирали 28 відсотків білорусів, а у червні - вже 23 відсотки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також