Чи відпочиватимуть на морі діти з Рівненщини?

1207 0

Ми у соцмережах:

Чи відпочиватимуть на морі діти з Рівненщини?

Понад 60 мільйонів гривень цього року планують витратити на оздоровлення рівненcьких дітей, у першу чергу тих, які є соціально незахищеними. Проте як саме проводитимуть оздоровлення, поки невідомо — Рівненська ОДА вирішила змінити розпорядника грошей.

До минулого року оздоровленням та відпочинком дітей опікувалося обласне управління молоді та спорту, яким керує Віталій Ліпський. Відповідно до розпорядження голови ОДА ці функції наразі передають на департамент соцзахисту, який очолює Олексій Шамак. За словами п.Шамака, такі зміни спричинені відповідною постановою уряду.

— Наразі нам тільки передають повноваження, тож досі не вирішено, будуть зміни у процедурі оздоровлення дітей чи ні, — зазначає п.Шамак. — Проте ми, ймовірно, звертатимемося до обласної ради, аби на дітей виділили більше коштів.

З обласного бюджету планують витратити цього року на оздоровлення дітей трохи менше 10,5 млн грн. Решта коштів — з державного, місцевого бюджетів та «інших джерел». Так, область вже отримала лист, що цього року під час першого етапу оздоровлення близько півсотні дітей зможуть відпочити в «Артеці», що переїхав до озера у Київській області, та у «Молодій гвардії», тобто на березі моря в Одесі. Ці путівки закуповує Міністерство соцзахисту.

Натомість більшість дітей, як і торік, найімовірніше, відпочиватимуть у рівненських санаторіях та таборах. Позаторік було внесено зміни у процедуру відбору санаторіїв. Батькам дозволили самостійно обирати заклад, де відпочиватиме дитина, проте обов’язкова умова — він має бути на території Рівненської області. Тендерів на закупівлю путівок не проводили. Батьки, обраний заклад та представники влади підписували тристоронній договір, за який з бюджету повністю або частково оплачували відпочинок дітей. Ймовірно, таку схему збережуть і цього року.

Олексій Шамак зазначає, що із заявами про оздоровлення дітей з весни вже потрібно звертатися до органів соцзахисту на місцях. Проте, за його словами, департамент не зможе впоратися з новими функціями самостійно, тож, як і обласне управління молоді та спорту, користуватиметься допомогою комунального закладу облради — Рівненського обласного центру організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей. Центр, до слова, викликав багато запитань в обласних депутатів, які розглядали торік, чи потрібен він взагалі, проте жодних проектів рішень про його ліквідацію подано не було.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також