Бойлери: на що звернути увагу при виборі?

928 0

Ми у соцмережах:

Бойлери: на що звернути увагу при виборі?

Нерозумно розраховувати, коли та як довго у нас знову буде текти гаряча вода з крана. Єдине, що залишається — вибрати надійний і якісний бойлер. В будь-якому магазині можна знайти десятки брендів.

І все ж найнадійнішим досі визнають бойлер Гореньє. Чому це так і які відмінності є в лінійці цього бренду — розглянемо нижче.

Різновиди бойлерів

За принципом роботи водонагрівачі, незалежно від виробника, однакові: з прямим нагрівом або непрямим.

У першому випадку, нагрів води відбувається за допомогою вбудованого ТЕНа, а ось непрямі моделі вимагають додаткового джерела тепла. За типом монтажу до поверхні бойлери бувають горизонтальні чи вертикальні, підлогові або настінні.

Ця особливість конструкції не впливає на наявність гарячої води в будинку, а тільки на те, де буде встановлена техніка. Вибір залежить від приміщення. І все ж краще обрати вертикальну модель, аніж горизонтальну. Бо в вертикальному бойлері розподіл холодної та гарячої води відбувається природно — холодна залишається знизу, а гаряча підіймається вгору. Чим менша площа їх перетину, тим повільніше охолоджується вода.

На що звернути увагу при виборі бойлера?

Щоб водонагрівач працював справно, довго та ще й економно для вас, придивіться до його характеристик.

Серед основних:

1. Клас енергоспоживання А +/А ++ Економія повинна бути розумною. Тому техніка повинна споживати мінімум електрики.

2. Обсяг резервуара (від 30 до 150 л) Запас води в бойлері повинен задовольняти потреби всіх членів сім'ї. Якщо в сім’ї 4-5 осіб, краще брати бойлер з найбільшим обсягом, інакше комусь доведеться чекати 2-3 години, поки знов нагріється вода.

3. Внутрішнє покриття — сталь чи емаль Перші коштують дорожче, але й термін служби в них довше. З часом емаль почне тріскатися, що спровокує утворення корозії, а сталь ні.

4. Режим управління — механічний чи з автоматичним тумблером Електроніка запам’ятає ті налаштування, що виставляються найчастіше. До того ж пристрій може самостійно знижувати споживання від електромережі до мінімуму. Щодо механіки, то тут плюс у ціні. Коштують такі дешевше.

5. Баланс ціни і якості Більшість виробників використовують високоякісні складники, при цьому намагаються встановити вартість на обладнання доступну кожному.

Тож порівняйте моделі різних виробників, враховуючи не стільки ціну на бойлери зараз, скільки на те, як швидко він окупиться.

Перед придбанням бойлера, головне визначитеся з:

• розмірами приміщення, де плануєте встановити техніку;

• кількістю членів сім'ї, адже води повинно вистачити на всіх;

• орієнтовними обсягами гарячої води на добу;

• сумою грошей, що ви готові віддати за бойлер.

Економте з розумом і вдалих покупок!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також