Бренд-амбасадор Євген Клопотенко розповів, як ріже «Тенеро» дубенський робот Федя

1664 0

Ми у соцмережах:

Бренд-амбасадор Євген Клопотенко розповів, як ріже «Тенеро» дубенський робот Федя

Відомий кулінарний експерт Євген Клопотенко їздив на сирний завод у Дубно, щоб довідатись, як там роблять популярні сири.

Як роблять сир на Рівненщині, він розповів на своїй сторінці у мережі Фейсбук

- Я їздив на сирний завод в Дубно, ходив там, дивився, запитував. Можна сказати, об'єднався з сиром енергетично та відчув його кожною своєю чакрою. Тому це не просто якийсь перепис з вікіпедії, а інфа, яка прожита мною на 100%.
Сирний завод КОМО в Дубно, мої нотатки:
Молоко привозять з фермерств у радіусі 300 км від заводу. Тільки-но машина заїжджає на територію заводу - її миють та дезинфікують. Молоко, тестують в лабораторіїї, після чого відправляють на пастеризацію (термічно оброблюють, щоб позбавитися всіх бактерій).
До пастерезованого молока додають заквасочні культури. У КОМО вони з Голландії. Різні культури формують різний смак та структуру сиру.
Молоко згортається та ділиться на білі зернятка та сироватку. Білі зернятка дістають з сироватки та пресують, щоб сформувати з них сир.
Сформовані сирні брусочки занурюють на добу у сольовий розчин.
Потім солоний сирочок виловлюють з розчину та відправляють зріти. Різний сорт сиру - різний термін дозрівання.
Деякий сир нарізають. Робота, який нарізає сир на заводі КОМО, звуть Федя. Тому, якщо купуватимите сир Тенеро у скибочках, то знайте, що його вам нарізав Федя.
Виробництво повністю автоматизовано. Нічиї руки, окрім ваших, до сиру не доторкаються.
Кожного дня виготовляють 50т сиру. Щоб виготовити 50т сиру, потрібно 500 тонн молока. Сир роблять для всієї України та на експорт.
На сирний завод я їздив не просто так. Я став бренд-амбасадором ТМ КОМО. Але перед тим я хотів побачити повний процес виробництва та дізнатися, які процеси стоять за смачненьким українським сирочком. Тому поїхав на завод і тепер можу впевнено сказати, що сир КОМО класнєнький зі всіх сторін. Далі буде. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також