Політичні розбірки на Рівненщині: чи є у Киви яйця?

2775 0

Ми у соцмережах:

Політичні розбірки на Рівненщині: чи є у Киви яйця?

Після того, як до Березного прибув Ілля Кива, депутат від проросійського «опоблоку», там відбулися сутички — політичні супротивники влаштували між собою бій за допомогою курячих яєць. Останніх більше виявилось у представників так званого «національного корпусу», які, на відміну від таких самих, що прибули із Кивою, кидались яйцями до кінця і таки потрапили до поліції та випусків новин. Щодо Киви, то він виявився грізним лише у телевізорі. На Березне у нього, видно, не вистачило яєць, тому він оперативно повернувся до столиці чухати ті, що у нього залишились.

Ілля КиваВзагалі-то Ілля Кива приїхав до Березного у супроводі молодиків бандитського вигляду відкривати офіс свого «громадського руху». Чи то випадково, чи то навмисно у той же час у тому ж місці виявився нардеп від «слуг народу» Сергій Литвиненко, який разом із Кивою вчинив покладання квітів. А потім уважно слухав виступ останнього російською мовою. Тим часом туди само дістався із Рівного місцевий «нацкорпус». Битися із бандитами Киви у плани «націоналістів» не входило. Тому вони дочекались, поки ті поїдуть, аби потім закидати яйцями беззахисного Литвиненка та нерішучу поліцію.

Прославився у Березному і головний патрульний області Сергій Мерчук. Подібно до Віктора Януковича, якого колись тяжко поранили курячим яйцем, Мерчук також впав на землю під час «яйцевої атаки». Потім пояснили, що впав він не від яйця, а від петарди. І взагалі, там кидали не лише яйця, а й каміння.

Внаслідок цього поліція постріляла трохи вгору із пневматичної зброї, Сергія Мерчука забрали лікарі, а Ігоря Сухого із «нацкорпусу» — поліція. Нардеп Сергій Литвиненко відбувся переляком, а нардеп Ілля Кива заздалегідь зник з місця пригоди. Загалом же до поліції Березного забрали 15 осіб.

Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Сергій Литвиненко:

— Я стверджую, що ніякого діалогу представники «нацкорпусу» не хотіли. Коли я вийшов з приймальні і запитав, про що вони хочуть зі мною поговорити, то у відповідь полетіло каміння. Так вони готуються до діалогу та мирної акції — приходять з камінням, з коробками курячих яєць та зброєю. Щойно я від’їхав від офісу, як полетіли яйця, каміння, почали лунати постріли. Вони стрибали на мою машину, били по склу палками, жбурляли каміння та яйця. В бік поліції полетів вибуховий пакет, внаслідок чого поліцейський отримав контузію. Я хочу подякувати поліцейським, вони спрацювали професійно.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Усіх осіб, які провокували конфлікти, було затримано. Їхні особи встановлено, а їхнім діям буде надано правову оцінку. Наразі усіх відпустили. За фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Також відкрито кримінальне провадження за фактом заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також