Чи ходить і досі гвалтівник під міст у гідропарку?

1924 0

Ми у соцмережах:

Чи ходить і досі гвалтівник під міст у гідропарку?

Ще у грудні суд відпустив під домашній арешт рівнянина, якого підозрюють у нападах та зґвалтуванні дівчат. Відомо про шість таких випадків. Кажуть, що ґвалтівник здебільшого ховався під мостом у гідропарку, спостерігав за перехожими, обираючи чергову жертву. Рівнянки, на яких нападав той чоловік, приголомшені, що ґвалтівника відпустили. Але незабаром закінчується термін цього запобіжного заходу — до кінця лютого має відбутися судове засідання, на якому буде або продовжено, або змінено запобіжний захід. Загалом понад рік триває судовий розгляд цієї справи. Наступне засідання, під час якого буде продовжено розгляд по суті, суддя Оксана Крижова проведе на початку березня. У закритому режимі.

Цього чоловіка затримали у серпні 2019 року. У суді розглядаються шість випадків з потерпілими. Зокрема, у листопаді 2013 року був напад на 30-річну рівнянку Олю, яка того вечора йшла в гості. Вона перейшла міст, як раптом її хтось схопив та почав тягнути у чагарники.

— Він з'явився зненацька, ніби ховався під деревами в темряві, — розповіла Ольга. — Мене врятував велосипедист, я почала сильно кричати, тоді я розуміла, якщо я не зроблю цього, мене просто вб'ють.

Взимку 2015 року, під час новорічних свят, нападник познущався над студенткою Анею, яка поверталась до бабусі.

— Він підбіг ззаду, закрив мені рота і відтягнув до гідропарку, туди, де сьогодні новобудови, — пізніше розповіла Аня. — Усе тривало 20 хвилин. Він мене роздягав, бив кулаками, ногами. Я знепритомніла, а отямилась, бо він мене душив. Погрожував, що заріже. Почав тягнути мене, а я схопилася за дерево, повз ішов чоловік, і він його злякався, втік.

У поліції з'ясували, що подібні випадки траплялися з різницею у кілька років і що вони пов'язані. Як виявилось, потерпілих — шестеро. Стільки заяв надійшло до поліції. Якщо Олі та Ані вдалося врятуватись, то інші дівчата були зґвалтовані. Припускають, що жертв могло бути більше, просто багато хто соромиться або боїться розповідати про такі випадки.

Нещодавно в сюжеті ТСН Аня та Оля розповіли деталі нападу і про свої хвилювання з приводу того, що ґвалтівника суд відпустив на волю. Кажуть, про те, що його відпустили, постраждалих навіть не попередили — ні прокурор, ні суд. І раніше вони боялися виходити на вулицю, жили в страху, з допомогою психологів повертались до повноцінного життя. Коли ж дізналися, що чоловіка, який скалічив їхнє життя, відпустили під домашній арешт, були приголомшені. Вони бояться, що той чоловік почне мститися за їхні свідчення проти нього.

Загалом представник прокуратури й наполягав у суді на арешті підозрюваного, і саме з таких мотивів — що він може впливати на потерпілих. Але суд вирішив інакше. В ухвалі, яку на останньому засіданні видав суд, йдеться також про те, що у справі з'явилися досі не відомі обставини.

Що відомо про того чоловіка? Раніше не судимий, одружений, має малолітню дитину, працює комплектувальником. На момент затримання йому було 30 років. Мати і дружина чоловіка не вірять, що той упродовж кількох років бив і ґвалтував жінок у гідропарку. Та й сам він у суді з допомогою адвоката Володимира Цуняка доводить свою невинуватість.

Тим часом у поліції доводять, що під час впізнання усі потерпілі вказали саме на нього, також поліція має низку додаткових доказів: ДНК, технічні дані, відео з камер спостережень.

Понад рік триває розгляд цієї справи у суді, і кінця не видно. Адвокат звинувачуваного хоче побачити усіх постраждалих, а двоє з них виїхали за кордон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також