Чи треба запивати їжу водою

1197 0

Ми у соцмережах:

Чи треба запивати їжу водою

Всі знають, що пити потрібно багато, але важлива не тільки кількість, але і час прийому рідини. Щоб отримати максимальну користь, потрібно пити воду в певний час: до і після їди. Це вплине на травлення тільки позитивно, а якщо ви будете запивати їжу під час її прийому, це загрожує деякими не зовсім неприємними наслідками.

Ви можете з'їсти більше від своєї норми

Це стосується тих, хто дотримується інтуїтивного харчування. Якщо ваш основний орієнтир — відчуття голоду, а не заздалегідь вирахувана кількість калорій і розмір порції, то пити під час їди вам точно не варто. Вода може дати помилкове відчуття ситості — й ви спочатку з'їсте менше, ніж справді було потрібно, а потім почнете перекушувати, що, в свою чергу, спричинить переїдання.

Травлення погіршиться

Вода забезпечує «правильну» роботу шлунково-кишкового тракту. Але корисна вона тільки не під час їди і тільки в теплому вигляді. Тому що їжа повинна добре перетравлюватися, на це потрібна енергія. Склянка холодної води — і організм почне витрачати енергію на те, щоб зігріти тіло. А травлення в результаті тільки постраждає. Так що за столом ні в якому разі не пийте воду з льодом.

Деякі напої можуть негативно вплинути на кислотність шлункового соку

Алкоголь, газована вода та інші напої промислового виробництва можуть заподіяти набагато більше шкоди, ніж невчасно випита вода, — вся справа в кислотах. Висококислотні напої можуть дуже негативно вплинути на стан шлунково-кишкового тракту і в підсумку призвести до синдрому подразненого кишечнику.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також