Читаємо по руках

1684 0

Ми у соцмережах:

Читаємо по руках

Виявляється, руки, долоні й нігті можуть багато розповісти про здоров'я людини. І за їхнім станом навіть можна поставити попередній діагноз.

Пітніють долоні і пальці. Це можна пояснити високою температурою повітря, а також хвилюванням. Якщо ви не знаходите таких причин надмірного потовиділення на руках, тоді мова може йти про гіпергідроз, який підлягає лікуванню.

Холодні долоні, які мають синюватий відтінок. Якщо це спостерігається постійно, то може йтися про збої в роботі центральної нервової системи, а також порушення кровообігу, тому варто звернутися до лікаря.

Набряклість рук і пальців. Якщо людина їсть багато солоного і не вживає достатню кількість рідини, на цей симптом можна не звертати уваги, хоча це теж не можна назвати нормальним. Але якщо подразнювальні фактори відсутні, то набряклість може бути викликана порушенням у роботі нирок, а також захворюваннями серцево-судинної системи.

Блакитний відтінок нігтьових пластин. Тривожний сигнал, який найчастіше свідчить про нестачу заліза в крові й залізодефіцитну анемію. При цьому можуть з'явитися й інші симптоми цього захворювання, такі як блідість, хронічна втома, сонливість, поганий апетит.

Тремтіння пальців. Людині з постійно тремтячими пальцями на руках слід негайно проконсультуватися з лікарем. Такий симптом найчастіше вказує на нервове і фізичне перенапруження, а також дефіцит вітамінів Е і групи В — В1, В6, В12.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також