Чого бракує міліції для хорошої роботи?

1659 0

Ми у соцмережах:

Чого бракує міліції для хорошої роботи?

Мешканці Рівного потерпають від пограбувань. Виконуючий обов’язки начальника міськвідділу міліції Віталій Чубаєвський каже, що у місті від грабіжників щоденно страждає 78 людей. Проте дві доби роботи міліції у посиленому режимі на вулицях міста підтвердили, що міліція може захистити нас від злочинців, адже за цей період не було скоєно жодної крадіжки і пограбування. Але працювати так постійно, виконуючи свою пряму функцію, міліціонери, виходить, не можуть.

Не вистачає дільничних Згідно з нормами Міністерства внутрішніх справ, у місті на кожні 22,5 тисячі людей повинен бути один дільничний міліціонер. У Рівному один дільничний обслуговує дільницю майже удвічі більшу, ніж передбачено нормами. Таке велике навантаження стає причиною плинності кадрів. У 2005 році міськвідділ міліції звертався до свого міністерства з проханням збільшити штат дільничних інспекторів, тоді їх було ще менше, усього 48. Але додали тільки 16 посад. — Треба ще звертатися, — порадив Чубаєвському на засіданні міськвиконкому секретар міськради Юрій Торгун. — Міністри змінюються, і якщо не додав штату один, то це може зробити інший.

Умови праці: щурі й гнила підлога Своїми враженнями про умови праці дільничних поділився член міськвиконкому Олександр Курилович: — В опорний пункт на вулиці Черняка, 6 страшно зайти. Підлога попровалювалася, щурі бігають. То я б просив якось це приміщення в порядок привести. Бо на вулиці Черняка багато кафе. А де кафе — там пиятики. Отже, міліція там потрібна. На це заступник міського голови Сергій Васильчук каже, що це приміщення… міліція здала в оренду. Приміщення ще одного опорного пункту міліції, що на вул.Гагаріна, 29, нині узагалі продане. Щоправда, не з вини міської влади. Адже опорний пункт розташовувався у приміщенні заводу «Газотрон», який його й продав. За словами Чубаєвського, міліціонерам бракує й транспорту та засобів зв’язку. Нещодавно міська влада подарувала дільничним міліціонерам 10 рацій, але цього недостатньо. Тож, за словами Чубаєвського, правоохоронці змушені користуватися раціями десятилітньої давності, які працюють всього по дві години. Через це, переконує він, вони нерідко навіть не можуть повідомити вчасно про скоєне правопорушення і викликати при потребі підмогу.

Міліціонерів довантажили Утім, незважаючи на усі ці скарги, міліціонерів довантажили роботою. Заступник міського голови Світлана Богатирчук-Кривко попросила інформувати про неблагополучні сім’ї, перший заступник міського голови Олексій Хмилецький — допомогти в обході квартир боржників за оплату житлово-комунальних послуг, а начальник управління житлово-комунального господарства Юрій Собчук — навести лад біля пам’ятника Тарасу Шевченку. — Треба поганяти молодь звідти, — підтримав Собчука Торгун. — А то влаштували біля підніжжя виїзне кафе. Може, хоча б стрічкою пам’ятник варто відгородити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також