Чоловіків, які робили фото з диким лебедем на дамбі, розшукує поліція (ВІДЕО)

2434 0

Ми у соцмережах:

Чоловіків, які робили фото з диким лебедем на дамбі, розшукує поліція (ВІДЕО)

Відео, як чоловіки тримають лебедя за горло, щоб сфотографуватися, оприлюднили у Мережі. Орнітологи попереджають: птах після таких насильницьких дій може загинути. Ті, хто робили фото, тепер – під прицілом правоохоронних органів.

 Про це йдеться у ТСН.16.45.

Все відбувалося біля водосховища Хмельницької АЕС, куди пернаті злітаються на зимівлю із різних куточків світу.

Відео, де птаха хапають за горло і тримають, щоб не вирвався, а той намагається хоч би лапами відпихнутись – викликало шквал обурення. А відбувалося все біля водоймища Хмельницької атомки. Сюди на зимівлю щороку злітаються десятки видів пернатих з Латвії, Угорщини, Франції.

«Кормова база є достатньою, і тепла вода, щоб пережити зиму дуже важливо, щоб вони не замерзли і не померли від голоду», — пояснює керівник відділу охорони навколишнього середовища Хмельницької АЕС Олександр Левицький.

Але замість того щоб безпечно пережити морози, птахи нерідко опиняються в небезпеці, обурюються на атомці.

«Ловлять за шию і це може травмувати, а максимум взагалі може загинути. Це не нормально», – каже місцевий орнітолог.

Орнітолог Віктор уже 15 років спостерігає за птахами, зокрема й тут. Зізнається, що йому з колегами теж іноді доводиться брати до рук лебедів, проте цьому вони спеціально вчилися, щоб пернатим було менше стресу. А потрібне це – для науки. Лебедів кількують, щоб вивчити їх міграцію та популяцію. А після зустрічі любителів фото птах може скоро загинути у дикій природі.

«Може крило пошкодити, вивернути його, навіть поламати. Там же у пташки трубчаста кістка, вона дуже слабка», – каже орнітолог.

А потім, пояснює вчений, під загрозою опиняється потомство, та й для людини чіпати лебедя – небезпечно. «Він може вдарити людину та перебити кістку руки. Це такий сильний удар», - додає Віктор.

Але, схоже, цього разу лебідь був беззахисний перед людиною, кажуть орнітологи, подивившись це відео. Нині у соцмережах встановлюють імена героїв ролика. Проводить перевірку та поліція.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також