Чотирьох селян звинуватили у навмисному вбивстві

1827 0

Ми у соцмережах:

Чотирьох селян звинуватили у навмисному вбивстві

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої злочинної групи, які обвинувачуються у вчиненні навмисного вбивства та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю.

30-річний Юрій Пишняк зі Старого Села Рокитнівського району офіційної роботи не мав. Він їздив на заробітки по Україні, а у сезон - збирав журавлину. Добудовував дім, вже мав завозити нові меблі. Планував одружитися. Увечері 7 лютого Юрій був із друзями в кафе. Залишив їх, щоб віддати 4 тисячі доларів майстрам, які ставили на другий поверх його будинку сходи.  Коли зайшов у двір, там на нього зненацька напали кілька чоловіків.  Чотири рази вони вистрілили Юрію в ногу, ще одна куля влучила йому у груди. Поранений проповз на колінах кілька метрів у напрямку хати та помер.

Причетних до скоєння злочину затримали поліцейські та прикордонники. Замовника знайшли наступного дня на орендованій квартирі в Рівному. Це був  місцевий житель 27-річний Павло Павлович на прізвисько Американець, що мав давній конфлікт з Юрієм. До його вбивства залучив трьох знайомих 20, 21 та 22 років із села Великі Цепцевичі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, що досудове розслідування цієї справи вже завершили. Слідчі встановили, що 27-річний житель  Старого Села з метою умисного протиправного заподіяння смерті односельцю, з яким мав неприязні відносини, та вчинення інших злочинів,  організував та очолив стійке об’єднання, до якого залучив як виконавців 3 жителів Володимирецького району, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності.

Відповідно до заздалегідь розробленого та узгодженого між учасниками угруповання злочинного плану організатор, особисто привіз у Cтаре Село , де проживала жертва, «кілерів», яких забезпечив  житлом, транспортом та зброєю. Виконавці чекали жертву поблизу його будинку, а розстрілявши упритул, втекли на мотоциклі, який разом із іншим знаряддям злочину заховали і покинули в лісі.

Трьох спільників за кілька годин після вчинення злочину було затримано у лісовому масиві с.Березове Рокитнівського району поблизу білоруського кордону,   а     27-річного організатора – у Рівному.  Обвинувачені утримуються під вартою за рішенням суду. Відповідно до інкримінованих статей Кримінального кодексу України учасникам організованої злочинної групи загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: Убивство у Старому Селі: місцеві "авторитети" ділили сфери впливу?

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також