COVID-19 у світі: у США на людях уже тестують вакцину, а у Китаї новий спалах

1255 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Американська компанія «Модерна» у партнерстві із Національним інститутом здоров’я США розробила вакцину, яка може захистити від коронавірусу.

 Як повідомляє «Голос Америки», наразі її тестують на волонтерах. Організм людей почав виробляти антитіла до цього вірусу на такому ж або вищому рівні, ніж в людей, які одужали від COVID-19.

Якщо подальше тестування піде успішно, сказав головний медичний офіцер компанії Др. Тел Закс CNN, вакцина може бути доступною вже у січні: «Це дуже гарні новини, яких чекали довгий час».

Вакцина вводить невелику кількість генетичного коду вірусу у вигляді РНК. Організм людини продукує вірусний білок і імунна система реагує на нього як на чужорідний, що викликає імунну реакцію і продукування специфічних антитіл.
«Ми продемонстрували, що ці антитіла, ця імунна відповідь, може блокувати вірус. Я думаю, що це важливий перший крок на нашому шляху до вакцини», - сказав Закс.

Тим часом, у провінції Цзілінь на північному сході Китаю зафіксували новий спалах коронавірусу, унаслідок чого закрили на карантин приблизно 108 млн жителів. Про це пише Bloomberg.

За даними місцевої влади, у провінції зареєстрували 34 нових випадки COVID-19. Загальна кількість випадків коронавірусу в провінції Цзілінь зросла до 127.

Цілі міста провінції Цзілінь призупинили рух потягів і автобусів, закрили школи і ізолювали десятки тисяч осіб. Видання пише, що жорсткі заходи викликали сум'яття у багатьох жителів, які вважали, що найгірша частина епідемії вже закінчилася.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також