«Дарленд-Гіллз» на Буковинській

2710 0

Ми у соцмережах:

«Дарленд-Гіллз» на Буковинській

Район вулиць Буковинської та Костромської у Рівному називають промовисто — «Беверлі-Гіллз». Тож не дивно, що охочих жити там вистачає, як і тих, хто не проти нажитися на недешевій тамтешній нерухомості. Нещодавно власники квартир у будинку на Буковинській, 12 дізналися, що куплене ними і приватизоване житло уже не їхнє: власником у держреєстрі була фірма «Інтерекопласт», яка офіційно належить британській компанії «Дарленд Системс Лімітед».

Буковинська ПП-фірма «Інтерекопласт» свого часу була пов'язана з приватизацією Рівненського радіозаводу. Фірма, як розповідають, подала у Сарненське БТІ документи, що будинок на Буковинській, 12 ще зводять і мешканців, відповідно, там немає. Про те, що за даними державного реєстру нерухомості уже не власники квартир, рівняни взнали випадково, коли один із них звернувся до державних реєстраторів, бо сам хотів внести певні зміни у право власності. Як тільки управління юстиції оголосило, що візьметься за перевірку Сарненського БТІ, квартири рівнянам у держреєстрі «повернули». Натомість «Інтерекопласт» став офіційним власником нерухомості на Буковинській, 68, де насправді — порожньо. Віталій Герман, заступник міського голови Рівного, днями написав заяву до поліції:

— Коли мешканці Буковинської почали скаржитися, Сарненське БТІ за зверненням «Інтерекопласту» присвоїло «незавершеному будівництву на Буковинській, 12» нову адресу — Буковинська, 68, хоча офіційно такої адреси у Рівному не існує. Звернувся до правоохоронних органів, бо при оформленні права власності використовували, зокрема, підроблений наказ міського управління містобудування та архітектури.
Іванна Смачило, начальниця Головного територіального управління юстиції у Рівненській області:
— Ми передали скарги мешканців Буковинської, 12 у Міністерство юстиції, тож воно перевірить діяльність Сарненського БТІ. Власники квартир можуть бути спокійними, дані про їхню власність у держреєстрі повернули. Але міністерство тепер реагуватиме, аби подібні махінації не повторилися.
Олександр Серпенінов, директор Сарненського БТІ:
— Правоохоронні органи проводять перевірку. Наш працівник, який здійснював реєстраційні дії для приватного підприємства, відсторонений від виконання обов'язків. Коли закінчиться перевірка, будемо вирішувати, що з ним робити. Зазначу, що у нас працюють вісім реєстраторів в області, і в їхні обов'язки не входить перевірка достовірності документів, які подають замовники, вони лише вносять дані у реєстр.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також