Депутати хочуть стати директорами: хто претендує на керівництво комунальними закладами на Рівненщині

3465 0

Ми у соцмережах:

Микола Лобчук та Діана Гордійчук

На сесії 30 серпня Рівненська облрада призначить директорів восьми обласних комунальних закладів та підприємств. Серед претендентів – два депутати облради.

Як ми уже писали, депутати визначатимуться з директором «Рівнеоблводоканалу», на головну посаду у якому є четверо претендентів, та Острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Острозького. В останній заклад директора обиратимуть не самі депутати, а конкурсна комісія, яка засідатиме 12 серпня (документи подав лише один претендент). А ось директора в інші заклади депутати призначатимуть безпосередньо своїм голосуванням на засіданні 30 серпня.

Одразу п’ятеро осіб подали документи на посаду директора Рівненського психоневрологічного інтернату. Серед них – 38-річний обласний депутат від БПП Микола Лобчук, який з минулого року почав працювати в Обласному центрі психічного здоров’я населення психологом, а доти працював юристом, зокрема на ПП «Славєн», та помічником адвокатів. Також пан Лобчук керує громадською організацією «Справа миру», яка допомагає українським військовикам.

Пан Лобчук торік, до слова, двічі з’являвся в інформаційному просторі: взимку його затримали правоохоронці за керування напідпитку у Рівному, а влітку квартиру, де він був з братом, невідомі намагалися спалити. Чоловіки отримали опіки, проте, на щастя, вижили.

Василь Дрозд. Фото - UA:Рівне

Психоневрологічним інтернатом хочуть керувати Василь Дрозд, який з 1999 року працює директором Рівненського геріатричного пансіонату, 46-річний директор «Рівне Рітейл Груп» Сергій Остапович, який вже не вперше намагається стати директором комунальних закладів на Рівненщині та балотувався у голови Олександрійської ОТГ.

Сергій Остапович

Також документи подали 55-річний Анатолій Бабич, екс-заступник Рівненського геріатричного пансіонату, а нині механік в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, та 65-річний Павло Мулявка, колишній директор хлібокомбінату, а сьогодні – інженер з експлуатації газового обладнання на ТОВ «Майстеренерго Інвест».

Депутатка облради та керівниця фракції «УКРОП» Діана Гордійчук подала документи на посаду директора «Рівненського Будинку вчених». 39-річна пані Гордійчук має власний бізнес та керує благодійною організацією «Фонд Руєвит», яка допомагає військовикам та дітям на сході. До слова, фракція «УКРОПу» в облраді розпалася – з п’яти членів у ній лишилося три.

Конкурентом пані Гордійчук на посаду є 56-річний Анатолій Задоянчук, який незмінно керує «Будинком вчених» з 2001 року. Додамо, що «Будинок вчених» діє на вулиці Симона Петлюри у Рівному. У ньому функціонують Музей бурштину, Музей Уласа Самчука та МАН. Окрім того, «Будинок» надає в оренду зал для різноманітних заходів.

Володимир Боярчук. Фото - з його сторінки у Facebook

Троє претендентів – на посаду директора Здолбунівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та людей з інвалідністю. Подав документи чинний 67-річний директор Олег Висоцький, який керує закладом ще з часів СРСР – з 1983 року. Його конкуренти на конкурсі облради – 44-річний тимчасово безробітний (як видно з поданої автобіографії) Володимир Боярчук, який у 2017 році працював інженером у будинку-інтернаті, а до того керував відділенням ТОВ «Колос-Інвест», та 40-річний Андрій Герасимчук, доцент кафедри теорії та методики фізичного виховання РДГУ.

Андрій Герасимчук. Фото - з його сторінки у Facebook

Рівненським обласним центром організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді, який займається оформленням путівок для оздоровленням дітей у санаторіях, хочуть керувати двоє. Подав документи чинний 41-річний директор Богдан Янчевський, який незмінно на посаді з 2007 року.

Богдан Янчевський

Та 42-річна Оксана Фурманець, юристка та екс-радниця голови облради, а нині консультантка у відділ виконавчого апарату Рівненської облради.

Оксана Фурманець. Фото - з її сторінки у Facebook

На посаду директора Рівненського обласного центру комплексної реабілітації людей з інвалідністю подала документи лише чинна директорка закладу –  44-річна Оксана Кравчук. Пані Кравчук керує центром з 2006 року.

Оксана Кравчук. Фото - з її сторінки у Facebook

Так само один претендент – на посаду директора Мирогощанського дитячого будинку-інтернату. Документи подав 48-річний Григорій Буркацький, який керує інтернатом з 2005 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також