Депутати хочуть узаконити благодійні внески

1507 0

Ми у соцмережах:

Євген Кучерук

Набагато більше стало пацієнтів у центральній міській лікарні Рівного — бо почали їхати сюди хворі з навколишніх сіл. Така довіра до закладу, звичайно ж, приємна. Але поки що «гроші за пацієнтами не ходять» — ця формула діятиме для лікарень з 2020 року. Тому на перехідний період потрібне додаткове фінансування. Міські депутати пропонують звернутись до обласної ради, щоб покрила витрати за приїжджих пацієнтів, а лікарні — підготувати розцінки на так звані благодійні внески за свої послуги.

Євген Кучерук, головний лікар центральної міської лікарні:

— За рік у нас було надано допомогу 27 тисячам хворих. Якщо раніше за рік зверталося 4 тисячі пацієнтів із сіл, то тепер — понад 7 тисяч. Наприклад, дуже багато людей із села Корнин підписали угоди з нашими сімейними лікарями. Можете уявити — якось в рентгенкабінеті було зроблено 405 знімків за добу! Із таким навантаженням жодне обладнання не витримає. Довелось запровадити практику, щоб немісцеві пацієнти платили благодійні внески. Хоч невідкладна допомога у першу добу, коли привозять хворого, як і раніше, надається безкоштовно.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії:

Місто вже профінансувало до кінця року роботу центральної міської лікарні. Розраховували, що надаватимуть допомогу лише мешканцям Рівного, тож якщо виділених ресурсів забракне, то вийде, що хтось з містян не отримає медичну допомогу. Тому за рахунок благодійних внесків потрібно перекрити дисбаланс у фінансуванні. Розцінки розглянемо, оприлюднимо і погодимо на сесії міськради. Щоб не сприймалося ніби це зробив головний лікар.

Володимир Хомко, міський голова:

Ідея із затвердженням списку благодійних внесків мені не дуже подобається. До 2020 року залишилося 10 місяців. Думаю, перечекаємо. Однак до того часу підготуємо усі наші лікарні, щоб вони були конкурентними.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також