Дієтологи радять українцям пити більше соків

1801 0

Ми у соцмережах:

Дієтологи радять українцям пити більше соків

Літо — найвдаліша пора для того, щоб після виснажливої зими збагатити свій організм вітамінами. На городах стигнуть овочі, на деревах — фрукти, повні корисних елементів. Якщо ви власник присадибної ділянки із садком, тоді вам неабияк пощастило. Адже найкраще їсти власно вирощені й екологічно чисті фрукти. А ще краще, вижимати з них сік і одразу ж пити. Тоді можна бути впевненим у тому, що отримаєте максимальну кількість вітамінів.

Літо — найвдаліша пора для того, щоб після виснажливої зими збагатити свій організм вітамінами. На городах стигнуть овочі, на деревах — фрукти, повні корисних елементів. Якщо ви власник присадибної ділянки із садком, тоді вам неабияк пощастило. Адже найкраще їсти власно вирощені й екологічно чисті фрукти. А ще краще, вижимати з них сік і одразу ж пити. Тоді можна бути впевненим у тому, що отримаєте максимальну кількість вітамінів. А от купуючи овочі і фрукти з розкладок супермаркетів чи на базарі, ви не застраховані від того, що, наприклад, яблуко буде таким же поживним, як із власного городу. — Якщо фрукти імпортні, то зазвичай їх вантажать у контейнери для перевезення напівстиглими, — розповідає лікар-гастроентеролог Тетяна Трач. - І вже дорогою вони достигають. Через це вони можуть не мати повного набору вітамінів, який притаманний щойно зірваним фруктам. Крім того, якщо їх перед продажем певний час ще й зберігають на складах, то і в цьому випадку вони втрачають поживні елементи. Тому, радять лікарі, найкраще придбати у магазині сік вітчизняного виробництва. В ньому і вітамінів значно більше, які в рідкому стані засвоюються краще, ніж, скажімо, жуючи апельсин. А взимку соки вважаються взагалі чи не єдиним найбільш багатим на вітаміни джерелом. Втім, не всі, на жаль, до кінця усвідомлюють потребу у соку. Так, українці за рік споживають соку втричі менше, ніж середній європеєць. Як наслідок — маємо постійний дефіцит багатьох вітамінів. Купуючи сік, варто звернути увагу й на упаковку. Переважна більшість українських виробників використовують картонні упаковки всесвітньо відомої компанії «Тетра Пак», яку можна впізнати за логотипом. Чому вони зробили такий вибір, пояснила Наталія Якименко, менеджер категорії соків та напоїв компанії «Тетра Пак Україна»: — Наші упаковки вироблені за найсучаснішою технологією. Це шість спеціальних шарів, які майже рік дозволяють зберегти усі вітаміни, які містить той чи інший сік. Такі упаковки неможливо підробити, бо асептична технологія виробництва є дуже складною і фінансово затратною. «Тетра Пак» на ринку вже понад 45 років і за цей час своєю якістю завоювали неабиякий авторитет. До речі, пам’ятаєте ще в радянські часи молоко в трикутних пакетах? Це також були упаковки нашого виробництва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також