Дитина в масці: ризики та небезпеки

1032 0

Ми у соцмережах:

Дитина в масці: ризики та небезпеки

Дітям до двох років носити захисну медичну маску протипоказано.

 

Через вузькі дихальні шляхи в дітей може утруднитися і навіть зупинитися дихання. Також збільшується ризик теплового удару й зростає навантаження на серце, - розповіла в  інтерв’ю київський педіатр, кандидат медичних наук Галина Єрмолова.

 «У малюків підвищена набряклість м'яких тканин носоглотки. Оскільки активно формується зубний ряд, то виникає рясна слинотеча. Це утруднює дихання дитини навіть без маски", – додала лікарка.

Крім того, за словами педіатра, у носоглотці та ділянці щік густа капілярна сітка. Коли на вулиці спекотно, дитина в масці змушена дихати теплим повітрям, і маска зволожується. А якщо вона із синтетичної тканини, то ще й електризується.

"У капілярах виникає спазм, що збільшує набряклість тканин. Через це зменшується просвіт дихальних шляхів і глибина дихання. У мозок надходить менше кисню, необхідного для нормального росту і розвитку мозкових структур, підтримки активності та рухливості малюка", – зазначила Галина Єрмолова.

Лікарка додала, що найгірше, якщо дитину укладають у такій масці спати у візку. Якщо робити це регулярно, то дитина відчуватиме хронічне кисневе голодування – гіпоксію.

Педіатр радить одягати дітям до двох років маску тільки в ліфті або в магазині. А взагалі потрібно уникати відвідування з дітьми місць із великим скупченням людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також