Дитсадок на Коновальця: досліджують грунти

1082 0

Ми у соцмережах:

Дитсадок на Коновальця: досліджують грунти

Два роки чекають у Рівному на державні кошти, щоб добудувати дитсадок на вул.Коновальця, розпочатий ще за радянських часів. Та навіть зараз сподіваються, що фінансування все ж буде. Чому це важливо? Цей заклад дошкільної освіти може вирішити проблему із браком місць в дитсадках на Північному.

Людмила Шатковська, заступниця голови Рівненської ОДА:

— У президентську програму «Велике будівництво» дитсадок на вулиці Коновальця не потрапив. Адже туди увійшли лише ті об’єкти, які мають бути закінченими в цьому році. Однак Міністерство регіонального розвитку, знаючи, який це важливий об’єкт для Рівного, не виключило дитячий садок з переліку об’єктів, які отримають співфінансування ДФРР. Тому фінансування буде передбачено.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА:

— Незабаром засідатиме комісія Міністерства регіонального розвитку, де будуть відібрані інвестиційні проекти. Серед них є й дитсадок на вулиці Коновальця. Зараз за кошти міста відбувається коригування проектної документації. Адже виникла необхідність дослідити ґрунти. По периметру забудови буде пробурено шість 20-метрових свердловин, і отримаємо висновок, які фундаменти можна розміщувати на цій земельній ділянці.

Тож поки що витрачаються кошти, виділені з міського бюджету Рівного. Наприкінці березня Рівненська міська рада передбачила на будівництво дитсадка 8,5 млн грн. А торік з міського бюджету виділяли 3 млн, які витрачено на прибирання сміття та розбирання деяких конструкцій будівлі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також