Дорога на бульварі Хмельницького вирішила дві проблеми

1542 1

Ми у соцмережах:

Дорога на бульварі Хмельницького вирішила дві проблеми

Дорожники цими днями нарешті завершили розпочате восени минулого року будівництво відрізку дороги на бульварі Хмельницького від вулиці Винниченка до Буковинської. Отож виділивши на це понад 9 мільйонів гривень, міська влада вирішила водночас дві проблеми.

По-перше, проклала дорогу, на яку місцеві мешканці чекали десятки років. А по-друге, з’єднавши вулиці Грушевського з Костромською, дещо розвантажила транспортні потоки.

Не менш важливо й те, що ділянка дороги зведена за найсучаснішою технологією з використанням геотекстилю, до речі, виготовленого на Рівненській фабриці нетканих матеріалів. Отож, як запевняють фахівці, бездоганно служитиме рівненським водіям у рази довше.

Богдан Гапяк— Зауважу, що геотекстиль придумали не ми, — розповідає заступник голови наглядової ради ПрАТ «Рівненська фабрика нетканих матеріалів» Богдан Гапяк. — Це німецька технологія, яку нині при будівництві доріг використовує практично весь світ. Маємо наочні приклади використання нашого геотекстилю й у Рівному. Скажімо, відремонтована понад 11 років тому частина вулиці Соборної від ЦУМу до драмтеатру. Якби у нас ще й догляд за дорогами, особливо взимку, був кращим, то цей відрізок досі був би у відмінному стані.

При цьому Богдан Гапяк зауважує, що під час будівництва доріг дуже важливе значення має дотримання технології. Свідченням цьому може служити відрізок дороги від школи №12 до автовокзалу, де дорожники під час асфальтування порушили температурні нормативи, через що в окремих місцях відбулася деформація поверхні.

— Дехто, можливо, думає, що застосування новітньої технології зумовлює здорожчання будівництва дороги, — продовжує Богдан Гапяк. — Але вартість зростає не більш ніж на 3-8 відсотків, залежно від того, скільки геотекстиль замінить щебеню. Тобто здорожчання несуттєве, а гарантійний строк експлуатації дороги зростає в рази, що дозволяє заощадити шалені гроші на щорічних ямкових ремонтах. А ще зекономити нерви водіїв.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також