Екологічна комісія розкритикувала рівненських лісівників

1253 0

Ми у соцмережах:

Екологічна комісія розкритикувала рівненських лісівників

На сесії 18 травня обласна рада розглядатиме питання про виділення мисливських угідь кільком приватним організаціям. Зокрема, у Дубенському районі задля того, щоб угіддя перейшли приватній фірмі, від них відмовляється держлісгосп.

Мисливські угіддя – збиткові і утримувати їх невигідно. У цьому переконував депутатів екологічної комісії облради заступник начальника обласного управління лісового господарства Віктор Романюк. А тому, за його словами, ліпше передати їх на утримання приватним організаціям, економлячи кошти держлісгоспів.

Голова комісії Володимир Валявка назвав такі аргументи нелогічними з огляду на те, скільки приватних фірм хочуть отримати мисливські угіддя. Мовляв, якби і справді були збитковими, такого попиту не було б.

Найбільше, втім, проти передачі угідь виступав депутат Володимир Ковальчук. Заявив, що йому скаржаться мешканці різних районів, що угіддя перейдуть приватним організаціям, власниками яких є лісівники. А оскільки утримувати звірів і справді дороговартісно, місцеві побоюються, що «буде корупційна складова».

- Приватні організації поставлять своїх єгерів і нікого не пускатимуть на територію угідь, - додав пан Ковальчук.

Екологічна комісія рекомендувала питання відправити на довивчення. Зокрема, від обласного управління лісового господарства вимагають донести картографічну інформацію, на які саме угіддя претендують приватні організації, надати погодження землекористувачів, що вони не заперечують, що угіддя буде передано, та провести громадські слухання на місцях.

Окрім того, депутати наполягали, що якщо вже держлісгоспи відмовляються від угідь, то віддавати їх потрібно на основі відкритого конкурсу. Віктор Романюк зазначив, що така процедура не передбачена законодавством, тож обранці заявили, що мали би бути принаймні добре розрекламованими оголошення, що є вільні угіддя, аби було кілька претендентів на одне угіддя і можна було обрати найкращу пропозицію.

Нагадаємо, що ми вже писали, хто стоїть за фірмами, які претендують на мисливські угіддя Рівненщини. Серед переліку багато прізвищ впливових лісівників.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також