Ексначальника ШЕУ Рівного звільнили від кримінальної відповідальності, бо дієво розкаявся

929 0

Ми у соцмережах:

Ексначальника ШЕУ Рівного звільнили від кримінальної відповідальності, бо дієво розкаявся

Справу колишнього керівника Рівненського міського ШЕУ Віктора Климука вже розглянув міський суд. Його судили за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.

За версією слідства, восени 2020-го року, Віктор Климук, тоді ще керівник міськШЕУ, змовився із приватним підприємцем та підписав фіктивні документи про виконання ремонтних робіт. Відповідно до документів, приватна фірма отримала 301,18 тонн асфальтобетонної суміші та 580 одиниць тротуарних бордюрів на загальну суму 476 152 гривень.

Цей факт правоохоронці виявили у травні 2021-го року. 

Віктора Климука слідчі звинуватили у  службовій недбалості, тобто в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним інтересам окремої юридичної особи.

В судовому засіданні обвинувачений Климук та захисник просили закрити кримінальне провадження у зв'язку з дійовим каяттям, оскільки це правопорушення не є корупційним, завдані збитки відшкодовані, останній раніше не судимий. Крім того, вину визнає повністю, щиро кається, активно сприяв досудовому розлідуванню, після вчинення злочину своїм способом життя, правильною та об'єктивною оцінкою своєї поведінки довів суду, що в подальшому немає наміру вчиняти карні діяння.

Представник потерпілого та прокурор не заперечували проти звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття провадження у зв'язку із дійовим каяттям.

Суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук кримінальне провадження стосовно Климука закрив, звільнивши підсудного від кримінальної відповідальності у зв'язку з дійовим каяттям . Віктор Климук лише повинен буде оплатити понад 4 тис. грн за експертизи, проведені під час слідства. Нині він працює в  КБК "Будальянс груп"


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також