«Експерт» хоче у власність сховище радіоактивних стоків

1177 0

Ми у соцмережах:

«Експерт» хоче у власність сховище радіоактивних стоків

Депутати уже втретє не можуть вирішити долю приміщення на території Рівненського обласного протипухлинного центру. Обласна рада віддала його в оренду приватній фірмі «Експерт», яка мала надавати послуги з діагностики. Зробили хорошу знижку — за 180 метрів квадратних компанія сплачує лише 1600 гривень за місяць. Орендар отримав ще й дозвіл на невід’ємні поліпшення. А тепер хоче отримати цю нерухомість у власність.

Григорій Максим’як, головний лікар Рівненського обласного протипухлинного центру:

— Це колишнє сховище радіоактивних стоків. Оскільки радіоактивних стоків у нас уже більше 15 років немає, то воно порожнє. Приміщення виглядає як підвал із восьмиметровими колодязями, в яких мала зберігатися вода після обмивання цих радіоактивних стоків. Це приміщення нам непотрібне. Знаю, що фірма хоче зробити там своєрідний діагностичний центр. Однак рішення — за депутатами.

Микола Кучерук, депутат з фракції «Батьківщина»:

— Є цілісний майновий комплекс. Хай і далі буде. Фірма зробила невід’ємних поліпшень на 100 тисяч гривень. Треба ці кошти їм повернути з бюджету, а приміщення повернути у власність області.

Андрій Пехотін, керівник майнового комплексу обласної ради, депутат:

— Попередні депутатські скликання уже наробили таких помилок, коли дозволяли викуповувати приміщення у наших комунальних закладах. Через цих приватників у нас виникають проблеми з оформленням документів землі та реконструкцією будівель. Якщо люди взяли приміщення в оренду, то хай ремонтують його та ним користуються.

Роман Стасюк, депутат з Радикальної партії:

— Приміщення хочуть продати через схему невід’ємних поліпшень. Однак був проєкт рішення, яким передбачалося продати приміщення з аукціону. Завдяки аукціону вартість його може зрости в кілька разів.

Ігор Ясенюк, голова бюджетної комісії, фракція «За майбутнє»:

— Як на мене, то це схема. Адже хочуть отримати майно, яке дозволить володіти земельною ділянкою. Коли в їхніх руках буде земля, то там розпочнеться справжнє будівництво. Той підвал нічого не вартує. Їм потрібна земля. Адже в тому місці одна сотка землі коштуватиме щонайменше 10 тисяч доларів.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської обласної ради:

— Я підтримую прозорий продаж майна громади через аукціон. Адже це набагато кращий шлях, ніж втрачати майно через судові рішення та невід’ємні поліпшення, зроблені орендарем. Якщо депутати обласної ради ухвалять рішення про відчуження майна на території протипухлинного центру, то це має відбутися прозоро на аукціоні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також