Екс-заступника голови Рівненської ОДА екстрадують з Німеччини в Україну

2265 0

Ми у соцмережах:

Екс-заступника голови Рівненської ОДА екстрадують з Німеччини в Україну

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі очікують екстрадиції в Україну підозрюваного в оборудках у енергетичній сфері колишнього народного депутата Дмитра Крючкова сьогодні, 15 квітня.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник відомства Назар Холодницький.

- Ми чекаємо на екстрадицію Крючкова з Німеччини 15 квітня, - сказав він.

Як відомо, 27-річний Дмитро Крючков у 2005 році працював заступником голови Рівненської ОДА Василя Червонія. За схожість з головним героєм знаменитої серії романів англійської письменниці Джоан К. Ролінґ Гаррі Поттером Дмитра Крючкова місцеві дотепники "нарекли" також ім'ям цього вигаданого персонажа. 

На Рівненщині Крючков тоді надовго не затримався. Він став народним депутатом і головою правління ПрАТ "ХК "Енергомережа", був соратником Юлії Тимошенко.  Дмитро Крючков був затриманий 14 квітня 2018 року на німецько-австрійському кордоні на підставі міжнародного ордера на арешт.

За версією українського слідства, Крючков є організатором схеми, через яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали державі збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.

Слідство вважає, що упродовж 2015-2016 років ПрАТ "ХК "Енергомережа" уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП "Енергоринок" і ВАТ "Запоріжжяобленерго", а ПрАТ "ХК "Енергомережа". 17 травня Крючков вийшов із в'язниці Мюнхен-Штадельгайм під заставу у 100 тис. євро. 

Читайте також Дмитро Крючков: «Мені іноді кажуть: передавай вітання дідусю!» та Куди зникають люди Червонія?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також