Neвідкладна допомога в сезон застуд

1136 0

Ми у соцмережах:

<font color=Neвідкладна допомога в сезон застуд" loading="lazy" data-imgtitle='false'>

Страшно­ уявити, але людина за своє життя в середньому витрачає на боротьбу із застудою та грипом більше 4-х років. Якщо у вас є кращі плани на ці роки свого життя, варто подумати про те, як запобігти хворобі, аби потім не довелося лікуватися.

Перець мед Хтось хворіє частіше, хтось - рідше. Стійкість нашого організму до хвороб залежить насамперед від стану імунної системи. Та найбільше навантаження на неї припадає на осінньо-зимовий період. Навіть найздоровіша людина у цей час може застудитися або підхопити грип. Наприклад, ви можете промочити ноги, а вже наступного дня відчуєте біль у горлі. Аби цього не сталося, розумні люди кажуть: «Промочив ноги - промочи горло!». Але не будь-чим, а бажано гарячим напоєм. Найбільш традиційні, відомі: молоко з медом, гарячий чай з лимоном, калина, залита окропом, перцево-медова настоянка. Борис Скачко, фітотерапевт: - Один із засобів профілактики -перцево-медова настоянка. Оптимальний варіант - «Українська медова з перцем». У ній є чудові складники - перець чилі та гречаний мед. Коли людина вживає перець чилі, наприклад, у складі перцівки, у неї посилюється приплив крові до горла та стравоходу. Коли перець потрапляє у горло, практично відразу підвищується імунітет до вірусів. Якщо там живе яка-небудь бактерія, то чим більше крові приплине до слизової, тим активнішим буде місцевий імунітет. Це фактично пряма боротьба з ГРВІ. Окрім того, оскільки вмикається імунітет, не всякий вірус зможе проскочити до організму. Далі перцівка активізує приплив крові до стравоходу. Анатомічно так влаштовано, що він розташований одразу за трахеєю. Коли перець проходить стравоходом, відбувається приплив крові і рефлекторно посилюється кровообіг в трахеї та бронхах - таким чином, трахеобронхіт і пневмонія людині вже не загрожують. Гречаний мед, що є у складі перцівки, пом'якшує дію перцю чилі. А ще мед - це найкраще "паливо" для печінки. Завдяки глюкозі і фруктозі, що є в меді, активізуються всі її функції, будь то синтез білків або очищення крові. Той білок, що потрапив до організму, засвоюється краще і надходить в імунну систему. Добрим доповненням до настоянки є така лікарська рослина, як буркун (донник), що розріджує кров, тим самим покращуючи роботу імунної системи. Отже, завдяки гарячим класичним засобам, напоям, настоянкам організм отримує здатність протистояти інфекціям, а якщо хвороба все ж почалася, збільшується шанс перенести її без ускладнень. Але завжди дотримуйтесь одного головного правила: якщо ви відчуваєте гостре нездужання, у вас підвищилася температура або з'явилися інші характерні симптоми захворювання - відразу звертайтеся до лікаря. Ne хворійте!

Це цікаво

«Українську медову з перцем» винайшла компанія Nemiroff. Вона вперше у світі використала в одному напої незвичайне поєднання протилежностей - меду і перцю.
  • У складі використовується гострий перець чилі. Ви могли подумати, що цей перець привозять з південноамериканської країни з аналогічною назвою, але це не так. Чилі постачають з Індії.
  • Кожен перчик кладуть у пляшку вручну. При цьому чуйні руки фахівців ретельно перевіряють кожен перчик.
  • Солодкість - не головна перевага меду. У складі напою використовується мед (гречаний) з легкою гірчинкою, щоб забезпечити гармонійне поєднання компонентів.
  • До складу входить цілюща рослина буркун (донник). Вона широко застосовується в народній медицині при безсонні, головному болю, бронхіті.
Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також