«Герой із золотим пістолетом»: 18-річний юнак стверджує, що це він убив Каддафі

986 0

Ми у соцмережах:

 «Герой із золотим пістолетом»: 18-річний юнак стверджує, що це він убив Каддафі

Муаммар Каддафі, можливо, загинув від рук 18-річного юнака. Арабські телеканали, зокрема Al Arabiya, демонструють кадри з молодим лівійцем на ім’я Ахмед Аш-Шайбані, котрий сидить на плечах бійців Перехідної національної ради, стверджуючи, що саме він застрелив полковника.

При цьому Аш-Шайбані тримає в руках золотий 9-міліметровий пістолет, який він нібито забрав у лівійського лідера перед тим, як вбити його. З опублікованих відеороликів видно, що перед смертю над Каддафі знущалися. Він був захоплений живим, однак повстанці спочатку побили полковника. Потім його кинули на капот автомобіля, щоб зробити знімки на згадку, після чого хтось вистрілив у полковника кілька разів. Останню кулю, в скроню, випустив нібито Аш-Шайбани. З погляду світового права такий вчинок досить сумнівний і повинен викликати запитання до Перехідної національної ради з боку світової спільноти. Нагадаємо, що наприкінці червня на арешт Каддафі в Міжнародному карному суді було виписано ордер. У правосуддя були запитання до Муаммара Каддафі та його сина в зв’язку з нападами на учасників антиурядових демонстрацій.

Amnesty International закликає до незалежного розслідування Міжнародна правозахисна організація закликала провести незалежне розслідування обставин загибелі екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі й опублікувати їх. На думку Amnesty International, штаб-квартира якої знаходиться в Лондоні, необхідно провести «повне, незалежне і неупереджене розслідування, щоб встановити обставини загибелі полковника Каддафі».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також