Голова Рівненської облради планує мати аж чотирьох заступників

2512 0

Ми у соцмережах:

Голова Рівненської облради планує мати аж чотирьох заступників

Новообраний голова Рівненської облради від «Слуги Народу» Андрій Карауш планує мати аж чотирьох заступників замість звичних двох.

 На сайті обласної ради зареєстрований проект рішення про звільнення першого заступника Сергія Свисталюка від радикалів, який був при колишньому голові ради Сергію Кондрачуку.

Разом із тим, на сайті зареєстровано проєкти рішень про призначення нового першого заступника голови ради. Цю посаду має зайняти лідер «Батьківщини» Микола Кучерук. Також є проєкти рішень про призначення двох заступників.

Заступником голови має стати лідер фракції «Сила і Честь» Віталій Ундір. Ймовірно, що радикал Сергій Свисталюк стане заступником. Оскільки на сайті немає рішення про звільнення теперішнього заступника голови облради від «Свободи» Олексія Бучинського, то виходить, що новий голова матиме першого заступника та трьох заступників, робота яких оплачуватиметься. Таке буде вперше в історії Рівненської облради.

На це уже відреагував колишній голова обласної ради Сергій Кондрачук у своєму Facebook:

- Новий голова від «Слуги Народу» Андрій Карауш планує мати аж чотири заступники. Хоче дати усім політичним силам по посаді. Однак треба інколи уміти казати партнерам ні, бо чотири заступники це незаконно. Закон України про місцеве самоврядування дозволяє мати голові обласної ради першого заступника і заступника. Деякі обласні ради в Україні мають кілька заступників. Кажуть, що так зробили, бо є рішення якогось суду, яке говорить, що в законі ніде не написано, що голова ради може мати лише одного заступника. За такою логікою можна вважати, що ніде в законі не стоїть один голова обласної ради. Тому рада може обрати кілька голів. Також ніде не сказано, що в Україні може бути лише один президент. Тому чому б нам не обрати кілька президентів Україні. Така логіка – маразм.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також