Грип підступає до Рівненщини: вже є третій важко хворий

8879 0

Ми у соцмережах:

Грип підступає до Рівненщини: вже є третій важко хворий

Житель Сарненського району знаходиться у важкому стані. Лікарі підозрюють – грип дав ускладнення. На разі своє дослідження проводить Рівненський обласний лабораторний центр, щоб довести чи спростувати підозри.

 Про це повідомив начальник відділу епіднагляду лабораторного центру Віктор Мороз.

-          На разі точно встановлено грип типу А у двох важко хворих на Рівненщині, - додав він. – Це вагітна жінка і ще один чоловік. Останній знаходиться в реанімації з діагнозом «двобічна пневмонія» як наслідком ускладнення від грипу. Так сталося тому, що він звернувся по допомогу до медичного закладу лише через 5 днів після того, як відчув перші симптоми грипу. Вдома займався самолікуванням. Щодо вагітної жінки, то їй вже легше.

Загалом ні в Рівному, ні в Рівненській області епідпоріг захворюваності на грип поки не перевищено. В області на разі налічується 5279 хворих, з них більше 3000 – діти. Проте до кінця січня початку лютого ситуація може кардинально змінитися, попереджають епідеміологи. І закликають рівнян вакцинуватися.

-          Вакцина доступна поки що лише в одній із аптечних мереж («Рівнефармація» – ред.), - зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів. – Коштує вона 205 гривень.  На разі в місті вакцинувалися лише 1137 осіб, а це лише 0,04% населення. Проте радує те, що цей показник все одно більший, ніж торік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також