Яблука і холестерин

1249 0

Ми у соцмережах:

Яблука і холестерин

Вчені з Великобританії заявили, що вживання двох яблук на день може не тільки допомогти знизити рівень «поганого» холестерину, а й і запобігти серцево-судинним патологіям.

Високий рівень «поганого» холестерину в крові асоціюється зі схильністю до інфарктів і інсультів, оскільки саме холестерин цього типу має властивість налипати на стінки судин і призводити до атеросклерозу. Підбиваючи підсумки проведеного дослідження, британські фахівці констатували, що регулярне вживання яблук сприятливо позначилося на стані судин і серця в його учасників. Вони зазначають, що за рахунок дії органічних сполук в яблуках кількість хворих артерій в організмі людей, які їх їли, зменшилася на 4%. Крім того, кровоносні судини учасників стали еластичними і менш напруженими.

Автори дослідження радять вживати по два яблука на день, щоб очищати артерії від «поганого» холестерину. Звичка їсти яблука знижує ризик розвитку гіпертонії й серцевого нападу, констатували вони. Водночас фахівці рекомендують вживати яблука окремо від інших прийомів їжі, щоб уникнути бродіння і гниття їжі в шлунку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також