Що пити?

957 0

Ми у соцмережах:

Що пити?

Мінеральні води можна порівняти з натуральними ліками, подарованими людині природою. Залежно від хімічного складу такі води можуть діяти по-різному, тому перед початком вживання бажано проконсультуватися з лікарем.

Дієтологи зазначають, що здоровим людям столову мінеральну воду можна пити без обмежень (з урахуванням розумного добового споживання води в цілому). Свою особисту норму рідини можна розрахувати, помноживши власну вагу (кількість кілограмів) на 30 мілілітрів.

Щоб вода мала на організм оздоровчу дію, при її виборі варто врахувати кілька нюансів. Води, що видобуваються з джерел і артезіанських свердловин, відрізняються кількістю солей і мікроелементів у складі: столові містять до 1 г/л, мінеральні столові — від 1 до 2 г/л, лікувально-столові — від 2 до 8 г/л, лікувальні — понад 8 г/л. Вода з низькою концентрацією солей мало чим відрізняється від прісної, її можна пити щодня в будь-якій кількості. Напої з мінералізацією понад 8 г/л рекомендується вживати за призначенням лікаря, період їхнього прийому обмежений.

Показання до застосування мінеральної води залежать від її хімічного складу. Гідрокарбонатні води знижують кислотність шлункового соку, усувають печію, сприяють розчиненню піску в нирках; хлоридні покращують роботу шлунково-кишкового тракту, відновлюють обмінні процеси в організмі; сульфатні рекомендуються при ожирінні, діабеті, захворюваннях жовчовивідних шляхів і печінки. Є і змішані води (гідрокарбонатно-сульфатні, хлоридно-сульфатні). Вони надають комплексний вплив на організм і можуть застосовуватися при лікуванні різних хвороб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також