Гроші на «Бочку»: що буде з приміщенням у центрі Рівного?

6891 0

Ми у соцмережах:

Власник «Бочки»: «Цю будівлю треба продати мені»

Будівля на вулиці Петлюри, 5 відома тим, що нижня її частина, яка належить приватному власнику, є відомим рестораном «Бочка», а верхня, що належить місту, потихеньку розвалюється. Можливо, розвалиться зовсім, якщо міська рада сперечатиметься, продавати чи не продавати належну їй частину «Бочки». Бюджетна комісія міськради вирішила поки що нічого нікому не продавати. Бо окремі депутати проти.

Олег Карпяк, голова­ бюджетної комісії міськради­:

—Це приміщення зараз порожнє і неефективно використовується, але продавати його не можна. Ми вважаємо, що доцільно туди переселити якийсь підрозділ міської ради чи соціальну службу... Можна взагалі розглянути пропозицію щодо облаштування тут музею, приміром, фотографії. Головне, щоб це був якийсь об’єкт соціальної сфери, а не комерційної.

Галина Кульчинська, депутат міськради, заступниця міського голови:

— Будівля — у центрі міста, ми продамо і там знову буде комерція. Я підтримую те, щоб у місті розвивалось підприємництво — з’являлись нові ресторани та кафе, сучасні офіси. Але ж повинні бути і цікаві заклади, наприклад, мистецького спрямування. Особливо у центрі міста. Пригадайте добротну споруду колишнього переговорного пункту у центрі на Соборній — її продали, а тепер там — непривабливого вигляду магазин секонд-хенду. А могла б бути мистецька галерея. І хоч продали вже давно, та це яскравий приклад і для цієї ситуації. Не думаю, що для депутатів міської ради, каденція якої невдовзі завершиться, приємно було б залишити по собі славу таких, що при них продали все у Рівному.

Наталія Поліщук, начальниця­ управління комунальною власністю міста:

— Частина цієї будівлі перебуває у приватній власності, а 177 метрів квадратних — у комунальній власності міста. Справді, на бюджетній комісії було порушено питання про приватизацію будівлі шляхом аукціону. Проте його відклали, очевидно, до наступного року. Чи має хто види на це приміщення — мені невідомо, як і його подальша доля. Все залежить від рішення депутатів. Можливо, здадуть його в цільову оренду для організації музею фотографії. Або ж передадуть у власність управлінню культури з умовою, що тут буде музей. Можливий і такий варіант, що будівлю продадуть з аукціону для облаштування в ній музею.

Хто б не став орендарем чи новим власником, спершу йому доведеться зробити тут капітальний ремонт, бо будинок старий, ще 30?х років минулого сторіччя.

Олександр Харват, фотохудожник­:

— Пропозицій облаштувати музей фотографії на Симона Петлюри, 5 мені поки не надходило. Були інші — в будівлі «Русани» на вулиці 16 Липня або у Будинку вчених. Проте в Будинку вчених вже знаходиться Музей бурштину і МАН. Щодо «Русани», то цей будинок дуже старий, потребує значних капіталовкладень для ремонту. Можливо, я й міг би привести його до ладу, проте коли заїкнувся про те, що цього року спливає строк оренди будівлі і чи можна було б укласти новий договір про оренду зі мною під музей фотографії, у міській раді відповіли, що першочергове право на оренду має попередній винаймач. Я не можу зрозуміти, як йому можуть продовжити оренду, якщо він довів будівлю до того стану, в якому вона зараз, нічого там так і зробив. А приміщення на Симона Петлюри справді могло би стати гарним музеєм фотографії.

Василь Гайдур, підприє­мець, власник частини будівлі:

— Мені належить загалом близько 500?м² цієї будівлі. Це і підвальні приміщення, і частина першого поверху. Крім ресторану «Бочка», управління яким я передав дружині, там розташований банк та благодійний фонд.

Ідея облаштувати в приміщеннях, які належать місту, музей фотографії здається мені фантастичною і нездійсненною. Будівля потребує капітального ремонту, укріплення. Дах там кілками підпертий, несучі стіни потріскали. Я вважаю, що його треба продати мені чи якійсь іншій людині, яка б могла зробити в ньому капітальний ремонт. Бо в мене в планах — добудувати над своєю частиною другий поверх і облаштувати там кав’ярню.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також