Гроші Зайцева

3278 0

Ми у соцмережах:

Гроші Зайцева

«Ну що, хай виправдовується», - іронічно кинув охоронцю перший заступник начальника управління Державної фіскальної служби Ігор Бородавко перед прес-брифінгом свого керівника Дмитра Зайцева. Блакитний піджак останнього у вівторок став головною темою розмов на Рівненщині. Бо саме його впізнали на фото СБУ, яка повідомила про хабар в рівненському управлінні ДФС.

сбу2 Обшуки на Відінській у Рівному, де обласне управління фіскальної служби, розпочалися зранку. Проводили їх СБУ та працівники внутрішньої безпеки ДФС. Як повідомили потім в СБУ, оприлюднивши фото з розкладеними десятками тисяч гривень, «високопосадовець ДФС систематично одержував гроші з підприємців за сприяння у відшкодуванні податку на додану вартість». СБУ За словами правоохоронців, «затриманий за безперешкодне відшкодування ПДВ з держбюджету отримав 238 тисяч гривень від підприємства, що займається експортом деревини. До корупційної діяльності зловмисник долучив родичів - посередником виступала його сестра, а гроші переказували на рахунок дружини». СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 3 статті 368 Кримінального кодексу України, не назвавши прізвища того «затриманого». Втім, люди, які коли-небудь були у кабінеті керівника рівненських фіскальників, одразу впізнали і кабінет, і піджак Дмитра Зайцева. Сам Зайцев, ще коли тривали обшуки, написав на Facebook, що до нього завітали «гості із Генпрокуратури». На 17.30, коли Відінську вже покинули правоохоронці, пан Зайцев скликав прес-брифінг. Його підлеглі одразу заявили журналістам – на запитання начальник не відповідатиме. Дмитро Зайцев підтвердив, що у його кабінеті провели обшук. Про помешкання, звідки СБУ оприлюднила фото, промовчав. сбу7 Дмитро Зайцев заявив на брифінгу:

IMG_20160920_174223
- Маю мало інформації, надам тільки ту, яка є об’єктивною і яку маю право надати. Обшуки провели у кабінетах керівництва ГУ ДФС. Мій робочий день розпочався з того, що до мене зайшли представники внутрішньої безпеки ДФС у Рівненській області та Генпрокуратури. Пред’явили постанову на обшук у ряді приміщень управління. Я, як законослухняний громадянин, надав дозвіл. У мене вилучили кошти, які я зберігав у барсетці. Здивований сумами і схемами, які розмальовують зараз у ЗМІ. Про відшкодування ПДВ ми не раз розповідали, зазначаючи, хто і яким чином впливає на цей процес. Нікого з працівників управління не затримали. Я дав покази як свідок і сподіваюся на неупереджене розслідування цієї кримінальної справи. Я – на місці, виконую обов’язки. Можливо, керівництво ДФС вирішить відсторонити мене на період розслідування кримінального провадження. Але поки що я є, ніяких звинувачень мені не пред’являли, ніякого хабара тут не було. Це все, що я можу прокоментувати наразі. Скільки коштів у нього вилучили, Дмитро Зайцев не озвучив. Його дружина, яку СБУ загадала у своєму прес-релізі, - підприємниця. Згідно з декларацією пана Зайцева, за минулий рік вона отримала від своєї діяльності 1,32 млн. грн. доходу. А сам Дмитро Зайцев – 106,6 тис. грн. заробітної плати. Офіційно у власності родини Зайцевих, яка виховує двох доньок, є земельна ділянка на 6 соток, квартира на 94м2 та садовий будиночок на 67м2. Авто, на якому пан Зайцев нині приїхав на роботу, - у власності бізнесмена з Костополя Миколи Железного. Щодо дружини головного податківця, то у 2014 році, коли його призначили на посаду, вона була у декретній відпустці, а доти працювала у приватній фірмі. За даними держреєстру, як приватний підприємець Оксана Зайцева зареєструвалася у червні 2015 року. Основний її вид діяльності – оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також