Грузинських порядків у Рівному не буде

1519 0

Ми у соцмережах:

Грузинських порядків у Рівному не буде

Три доби відрядження, які рівненська делегація провела у Грузії, святкуючи День міста Кобулеті, минули не лише у застіллях, запевняє міський голова Рівного.

Хомко Грузія Три доби відрядження, які рівненська делегація провела у Грузії, святкуючи День міста Кобулеті, минули не лише у застіллях, запевняє міський голова Рівного. Доки бізнесмени вели перемговори, міський голова Володимир Хомко приглядався до місцевих порядків. Та схоже, що поки нічого з грузинського досвіду запозичувати не збирається. Принаймні більше розповідає про переговори бізнесменів, ніж про те, чому Рівне могло би повчитися у сусідів. А не про те, що саме він, як член делегації і міський голова, міг би по приїзду змінити у Рівному на краще. То яка користь для міста від таких відряджень? Тільки зайві витрати — за переліт Хомка у Грузію з міського бюджету довелося заплатити понад 5 тисяч гривень. Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Запросили нас на свято, але ми сповна використали цей час і для різноманітних переговорів щодо налагодження співробітництва. В мене склалося враження, що грузини живуть значно бідніше, ніж ми в Україні. Зате настрій у суспільстві оптимістичний — парадокс. Рівненську делегацію сформували таким чином, що в ній були представники різних напрямків. Зокрема, з нами їхав директор фірми «Реноме-Комфорт» Федір Делеган, тому ми цікавились будівництвом, оглянули новобудови, спілкувалися з інвесторами будівельної галузі Грузії та обмінялися з ними контактами. А фірма «Реноме» в ході цих зустрічей отримала декілька тем для майбутніх переговорів. Наш представник споживкооперації Леонтій Примачок підписав меморандум про співпрацю між кооператорами Рівного і Кобулеті, адже з'ясувалось, що в нас є продукти, які цікавлять грузинів, а в них — те, що цікавить нас. Спілкувалися про можливості взаємовигідного співробітництва наші бізнесмени Маріян Года та Юрій Романенко. Що з цього вийде, побачимо. Якби з Рівненського аеропорту запустити рейс і до Грузії, як нині запускають до Туреччини, то бажаючих полетіти на грузинські курорти було б у нас достатньо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також