Ідеальне «вікно» для засинання

969 0

Ми у соцмережах:

Ідеальне «вікно» для засинання

Існує ідеальний час для засинання — між 22.00 та 23.00, стверджують британські дослідники. Найризикованіший час — після півночі.

Результати дослідження свідчать про те, що раннє або пізнє засинання може з більшою ймовірністю порушити біологічний годинник організму людини, який допомагає регулювати фізичне та розумове функціонування. Якщо ви лягаєте спати занадто рано або занадто пізно, це збільшує ризики серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад, серцева недостатність, хронічна ішемічна хвороба серця, інсульт та транзиторна ішемічна атака. Дослідники кажуть — існує все більше доказів важливості не тільки як ми спимо, але й коли ми лягаємо спати.

Як заснути в потрібний час? Для якісного сну потрібно: дотримуватись регулярного графіка сну; лягати спати в один і той же час щовечора та вставати в один і той же час щоранку, причому вихідні — не виняток; отримувати достатню кількість природного світла, особливо вранці — виділяйте час для прогулянок зранку та в обід; не забувати про регулярну фізичну активність протягом дня, але будьте обережні з інтенсивними вправами за кілька годин до сну; уникати штучного світла, особливо протягом кількох годин перед сном; їсти і пити протягом кількох годин перед сном, уникати алкоголю та їжі з високим вмістом жиру або цукру; стежити, щоб у вашій спальні було прохолодно, темно та тихо.

«Часто ми схильні спати, коли це можливо, дозволяючи робочому та соціальному графікам заважати правильному сну. Сон — одна з трьох речей, які люди повинні робити, щоб вижити. Їсти, пити і спати. Все інше — це більше про власний вибір», — додає Томас Кілкенні, лікар та директор відділу медицини сну в Staten Island University Hospital.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також