Чим корисний китайський агрус

975 0

Ми у соцмережах:

Чим корисний китайський агрус

Ківі містить багато корисних речовин, необхідних для здорового функціонування організму. Він підтримує імунітет, надає профілактичну дію при простудних захворюваннях та надзвичайно корисний не тільки дорослим, але й дітям.

Ягода, яка на 84% складається з води, багата на вітаміни і мікроелементи: В1, В2, РР, В6, В12, А, Е, К1, D, а також бета-каротин, клітковину, магній, калій, кальцій, флавоноїди, пектини, ензими, фосфор, марганець, залізо, цинк, бор, мідь, антиоксиданти і амінокислоти, фруктові та органічні кислоти.

Ківі містить велику кількість вітаміну С, що важливо для підтримання імунітету і зміцнення стінок судин. Він також знижує ризик крововиливів і нормалізує тиск та роботу серця; покращує обмін речовин, нормалізує мікрофлору кишечнику. Також ківі надає профілактичну дію при варикозі й артритах, допомагаючи зменшити набряк; зміцнює кістки і м’язи, також покращує стан зубів, волосся і нігтів.

Крім того, ця волохата ягода очищає організм від токсинів і покращує травлення, виводить зайву сіль з організму, що значно покращує роботу нирок, а також знижує рівень холестерину і цукру в крові.

Ківі має протипухлинну, антимутагенну і антиоксидантну дію, сприятливо впливає на стан нервової системи і є чудовим помічником при відновленні фізичної працездатності, профілактиці ревматичних захворювань.

Ківі вводять у раціон спортсменам після змагань для відновлення сил. А жінкам він допомагає підтримувати молодість шкіри і волосся. Ківі також помічний у профілактиці хвороб Паркінсона і Альцгеймера.

Ківі корисно вживати після їди, він зніме відчуття важкості в шлунку і знизить можливість появи печії.

Але варто знати, що ківі — плід досить алергенний, тому людям, схильним до алергії, з ним слід бути обережним. Крім того, ківі не вживають при розладах шлунково-кишкового тракту, підвищеній кислотності шлунка, захворюваннях нирок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також