Індустрія краси

11992 0

Ми у соцмережах:

Індустрія краси

Не секрет, що зовнішній вигляд жінки значною мірою залежить від того, яку суму з сімейного чи особистого бюджету вона може виділити на власні потреби. Сьогодні ми спробуємо з’ясувати, у скільки обходиться в Рівному підтримання жіночої краси та молодості на пристойному рівні.

Приватні перукарі Звичайно, можна обходитись і зовсім без перукарів, при винятковій потребі звертаючись до подруги, яка вміє користуватися ножицями, та змінювати колір волосся самостійно, придбавши фарбу на базарі чи в магазині. Проте при самостійному фарбуванні волосся, радикально чорний колір може виявитися в результаті не менш радикально зеленим. До того ж ніщо так разюче не змінює жінку (і не поліпшує їй настрій), як вдало підібрана зачіска, яку неможливо «організувати» без втручання спеціаліста. Тому жінки все ж намагаються скористатися послугами професійного перукаря хоча б кілька разів на рік. Найдешевше поновити зачіску можна з допомогою приватних перукарів, які приймають клієнтів або у власних помешканнях, або приїжджають до них додому. Постригтись у приватників можна в середньому за 5 гривень, фарбування, залежно від його складності та довжини волося, коштує 5-10 гривень без врахування вартості фарби (її клієнт може купити самостійно), хімічна завивка, залежно від кількості та якості витрачених препаратів, коштує в середньому до 20 гривень, вечірню зачіску можна зробити за 20-25 гривень.

Перукарні Що стосується перукарень, то ціни на подібні послуги в різних закладах можуть відрізнятися вдвічі й вище. Постригти волосся в перукарнях Рівного можна, починаючи від 6-7 гривень; комплексне обслуговування, до якого входить не лише стрижка, але й миття волосся та його укладання, коштує від 6-13 до 16-20 гривень. Мілірування пасм обійдеться у 15-50 гривень, фарбування волосся — від 7 до 25 гривень залежно від довжини волосся та якості фарби. Хімічна завивка коштує від 10 до 200 гривень залежно від її виду, довжини волосся та якості засобів — найдорожчою є «біозавивка» (100-200 гривень), яка не шкодить навіть висвітленому волоссю. Укладання волосся коштує в середньому від 15 до 30 гривень, вечірня зачіска — 25-60 гривень і вище. Така різниця у вартості послуг значною мірою залежить від престижності, «модності» та категорії перукарні, її місця розташування та інтер’єру, професійного рівня перукарів та якості й дороговизни косметики, яку вони використовують. Врешті, ні найдорожчий ремонт, ні найзручніші меблі не гарантують того, що візитом до перукарні ви залишитеся задоволені. Все залежить від професійності майстра, яку оцінюють за п’ятьма розрядами та найвищим званням, яке він може мати — перукар-модельєр. Тож якщо ви ще не маєте «власної» перукарні та «власного» перукаря, при їхньому пошуку звертайте увагу на облаштування закладу, особливо сучасності перукарського знаряддя. Зауважте, до якого майстра найбільше клієнтів — у найкращих перукарів клієнти є завжди, навіть якщо їх колеги цілий день сидять без роботи. Також не соромтесь поцікавитися професійністю майстра — свій розряд він має підтвердити відповідним дипломом. За словами Володимира Ніколаєва, перукаря-модельєра одного з двох рівенських закладів найвищої категорії — салону «Ультра», хороший перукар вдосконалюється постійно, підвищуючи майстерність на спеціалізованих курсах, майстер-класах, які проводять визнані зірки перукарського мистецтва, та беручи участь у професійних конкурсах, де можна не лише показати свої вміння, але й перейняти позитивний досвід у колег. Також хороший майстер повинен знайти підхід до клієнта та підібрати зачіску з огляду на його характер, вид занять та уподобання. Нині існує безліч перукарських напрямів і стилів від класики до авангарду, стільки різноманітних технік та відтінків фарб, що стригти й фарбувати усіх однаково, з огляду на кимось визначений «модний в цьому сезоні» стиль, просто недоцільно. До того ж хороший перукар виконує ще й функції психолога, і якщо жінка прийшла в поганому настрої, його завдання зробити так, щоб з перукарні вона вийшла з посмішкою.

Якщо дозволяють гроші Серед перукарських послуг є й такі, користуватися якими не всім по кишені та й врешті не всім вони потрібні. До елітних перукарських послуг можна віднести нарощування волосся — в середньому за 1600 гривень з допомогою спеціальної технології власне волосся можна подовжити до 60 сантиметрів. Щоправда, «термін придатності» нарощеного волосся не надто високий — в середньому через чотири місяці його потрібно поновлювати. Популярним є утворення ефектної зачіски шляхом заплітання волосся у кіски, які, залежно від способу їхнього заплітання, бувають африканськими, сенегальськими, джгутовими. Заплітати їх впродовж кількох годин або навіть цілого дня перукарі готові в середньому за 1000 гривень. Заплітання французьких кісок без використання волокна коштує 100-200 гривень, однієї кіски — без використання волокна 5 гривень, з його використанням — 10 гривень. Професійне заплітання кісок гарантує їх хороший вигляд впродовж шести-семи місяців, потім за 100 гривень вам їх розплетуть і за бажання — заплетуть знову.

Додаткові послуги При більшості перукарень працюють і спеціалісти з манікюру, а подекуди й педикюру, які беруть на себе клопіт догляду за нігтями. Зробити манікюр без покриття лаком у середньому коштує від 5 до 10 гривень, за покриття лаком, залежно від його якості та вартості, потрібно доплатити від 1 до 6 гривень. Цікаво, що нині послугами манікюрниць користуються і чоловіки цілком нормальної орієнтацї, які не лише прагнуть привести нігті до ладу, але й покривають їх безколірним захисним лаком. Чоловічий манікюр дорожчий за жіночий і коштує до 15 гривень. Якщо звичайний манікюр для когось виглядає надто старомодним, можна покрити нігті лаком з використанням бісеру, блискіток, шовкових ниточок, стразів — у середньому одна гривня за один ніготь. Приклеювання накладних нігтів коштує 10-18 гривень, нарощування нігтів — у середньому 180-200 гривень залежно від виду. Класичний педикюр вам зроблять за 15-30 гривень, крім того, за додаткову плату вам можуть почистити нігті чи підошву, зробити маску для ніг, обробити деформований ніготь чи мозоль, застосувати біопротигрибковий препарат.

Косметичні послуги Як і у випадку з волоссям, доглядати за шкірою обличчя й тіла можна і в домашніх умовах, використовуючи придбану власноруч косметику та харчові продукти як маски. Якщо жінка підходить до цього процесу, користуючись порадами спеціалізованої літератури, домашній догляд може дати непогані результати. Принаймні такий догляд кращий, ніж його повна відсутність. Приватні косметологи часто виступають розповсюджувачами різноманітної косметики, тож будьте готові, що крім або замість вирішення проблем вашої шкіри, вас будуть переконувати у перевагах того чи іншого косметичного засобу. Спеціалізованих салонів у Рівному не так і багато — менше десятка. За словами Тетяни Бобильової, дерматолога-косметолога та директора косметичного салону «Нео», від приватників спеціалізовані салони відрізняються значно більшою кількістю послуг, які вони надають — нині в рівенських салонах можна зробити практично усі косметичні процедури, про які пишуть жіночі журнали. Також спостерігається тенденція набору до салонів працівників з медичною освітою, в тому числі й вищою. Це дозволяє більш професійно підбирати клієнтам індивідуальні програми догляду за шкірою з огляду на їхній вік, стан та тип шкіри. Крім того, салони використовують у роботі професійну лікувальну косметику, яка простим споживачам недоступна, а ефект від неї значно вищий, ніж від магазинних кремів та масок. Навесні серед молоді особливо актуальна проблема вугрів, яка вирішується з допомогою спеціальних програм, до яких, зокрема, входить очищення шкіри — в середньому по місту від 13 до 25 гривень, та спеціальні маски — від 5 до 12 гривень за одну процедуру. Жінкам середнього віку рекомендують комплексні програми догляду за шкірою, до яких входить накладання кількох різних масок одна за одною, старшим жінкам стають у пригоді зволожувальні програми з омолоджуючим ефектом. Вартість подібних програм розпочинається в середньому від 15-20 гривень, пілінг — знімання верхнього шару шкіри з допомогою хімічних засобів коштує в Рівному від 30 до 100 гривень. Весною особливо актуальними стають і програми схуднення, які, за словами пані Тетяни, найбільш ефективні в поєднанні з масажем, фізичними навантаженнями та збалансованим харчуванням. Такі процедури для схуднення, як обгортування, парофанг та інші коштують у середньому від 70 до 140 гривень за один сеанс, залежно від площі задіяного тіла, сеанс масажу — від 5 до 15 гривень. Також в окремих салонах можна зробити пірсінг, татуаж — тимчасове татуювання, яке наноситься без ушкодження шкіри з допомогою спеціальної хни. Кажуть, є попит на бікіні-дизайн — впорядкування того місця, яке бікіні прикриває спереду, проте поки подібну послугу ще ніхто не надає. Загалом бути молодою і красивою нескладно, бути нею — дорого. Тому нашим жінкам хочеться побажати завжди мати достатньо коштів для інвестицій у найцінніший їхній актив — молодість, красу і, відповідно, гарний настрій та самопочуття. А чоловікам — активно їм у цьому допомагати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також