Іноземці радили, як покращити роботу персоналу на РАЕС

1223 0

Ми у соцмережах:

Іноземці радили, як покращити роботу персоналу на РАЕС

На Рівненській АЕС відбулася місія підтримки ВАО АЕС–МЦ за темою «Проведення спостережень за роботою персоналу (коучинг) в рамках програми «Менеджер на об’єкті», яка є актуальною сьогодні для атомних електростанцій усього світу.

Основна мета зустрічі  – обмін ідеями, досвідом та практиками в області покращення роботи персоналу, зміцнення практики застосування методів запобігання помилок; розробка рекомендацій з розвитку лідерства керівників в частині їх впливу на формування правильних моделей поведінки персоналу та обмін досвідом щодо застосування спостережень і наставництва, як інструменту покращення.

Учасниками місії цььго разу стали представники відразу трьох регіональних центрів ВАО АЕС – Московського, Паризького та Атлантського, координатором заходу – представником ВАО АЕС-МЦ на майданчику РАЕС виступив Анатолій Васильчук. До складу закордонної делегації увійшли міжнародні експерти АЕС РФ, Швеції, США та Болгарії, яку очолив радник ВАО АЕС-МЦ, керівник проекту Євгеній Ковальов.

Метою нововведень, які презентували експерти є мінімізація помилок персоналу під час виконання робіт.

Процес спостереження за персоналом під час виконання робіт є непростим і має певну схожість з обходами. Насправді між ними існує велика різниця. Під час обходу акцент робиться на роботі обладнання, а під час спостереження – на поведінці персоналу. Перевагами спостереження є те, що за його результатами можна виявити і помилки персоналу, і помилки технології, і недоліки організації процесу, за яким спостерігають, - прокоментував Євгеній  Ковальов, - Впродовж місії міжнародні експерти розробили для РАЕС рекомендації, метою яких є покращення процесу спостереження за персоналом.

Іноземні колеги провели інтерв’ювання та спостереження за персоналом цеху з ремонту електротехнічного устаткування, які виконували ремонт електродвигуна В-5 та цеху забезпечуючих систем, які здійснювали технічне обслуговування автономного кондиціонера в машзалі азотно-кисневої станції 2 РАЕС.

Експерти надали чотири рекомендації та п’ять пропозицій щодо вдосконалення системи спостереження за роботою персоналу на підприємстві. Представникам електростанції вручено проект заключного звіту, який впродовж місяця після проведення місії має бути доопрацьованим та остаточно погодженим. За прогнозами представників ВАО АЕС-МЦ, спеціалісти РАЕС оцінять прогрес та ефективність процесу спостереження вже за рік.

Міжнародні представники відзначили наявність неабиякого виробничого потенціалу у колективу поліських атомників на шляху до розробки перспективних проектів та їх відкритість до діалогу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також