«Іподром» — на роздержавлення

1520 0

Ми у соцмережах:

«Іподром» — на роздержавлення

Земля державного підприємства «Мирогощанський державний іподром» не давала спокою багатьом вже добрих два десятки років. Спроби майже рейдерського захоплення, доведення до банкрутства та фактичні самозахоплення землі селянами.

prysiajnenko_dehtiarchuk

«Цей випадок стане прецедентом в Україні, адже працівники 23 підприємств очікують розпаювання», - зауважив нардеп Олександр Дехтярчук під час прес-конференції, яку провів разом з директором Мирогощанського державного іподрому Володимиром Присяжненком
Роки конфліктів та протистояння все ж змусили владу реагувати на ситуацію з «Мирогощанським державним іподромом». Адже не жарт: понад тисяча селян претендують на більш як три тисячі гектарів сільськогосподарської землі. — Ми хочемо отримати свою землю, щоб мати право нею розпоряджатись. Хтось, хто має силу і здоров'я, буде її обробляти. А хтось здасть в оренду, щоб отримати прибуток. Ми багато років добиваємось свого права, — розповідає Катерина Клепач, жителька села Привільне, працівниця ДП «Мирогощанський державний іподром». Торік уряд за результатами конкурсу призначив директором підприємства Володимира Присяжненка. Призначили його на рік, а в контракті було зазначено: «провести підготовку до роздержавлення підприємства та розпаювання землі». Відтоді минуло трохи більше року, і днями Кабінет Міністрів прийняв рішення про роздержавлення ДП «Мирогощанський державний іподром». За цей час кілька разів документи подавали на розгляд Кабінету Міністрів. — Моїм завданням було підготувати та провести роздержавлення підприємства. Я своє завдання виконав: є рішення Кабміну про проведення роздержавлення. Цей процес займе від дев'яти місяців до півроку, - говорить директор ДП «Мирогощанський державний іподром» Володимир Присяжненко. За його словами, тепер держпідприємство передадуть до регіонального фонду держмайна, і воно буде реорганізовано в акціонерне товариство. Відповідно до закону, 25% акцій новоствореного акціонерного товариства буде передано безкоштовно працівникам Мирогощанського державного іподрому. Решту буде продано на конкурентних засадах. Що стосується землі, то більш як три тисячі гектарів, які належать держпідприємству, буде розпайовано між працівниками та пенсіонерами іподрому.
Олексій КРИВОШЕЄВ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також