Хоче квартиру у заповіднику

1294 0

Ми у соцмережах:

Хоче квартиру у заповіднику

Колишня дружина колишнього заступника дубенського міського голови Олександра Карп'юка хоче приватизувати квартиру на вулиці Кирила і Мефодія, 12 у Дубні. У будинку, який належить до державного історико-культурного заповідника. Жінка подала вже пакет документів до обласної ради, у чиїй власності будівля.

вулиця Кирила і Мефодія

Вулиця Кирила і Мефодія у Дубні
Депутати поїхали у Дубно, щоб подивитися, що саме хоче приватизувати пані Карп'юк. Виявилось, що ця квартира займає увесь поверх двоповерхового старенького будинку у центрі Дубна. На першому поверсі там — офіси та магазини. Будинок, як і кільканадцять інших старих споруд центральної частини містечка разом з замком, належить до Державного історико-культурного заповідника Дубна, в якому свого часу і працював Олександр Карп'юк. Юрій Шарманський, депутат Рівненської обласної ради:
— Не зрозуміло, яким чином пані Карп'юк була прописана у цій квартирі, але вона там не живе. Як розповіли нам у заповіднику, Карп'юки розлучилися, і дружина проживає насправді у Рівному. А приміщення, попри те, що потребує ремонту, дуже гарне. Квартира — чималих розмірів, бо ж займає цілий другий поверх будинку. Щоправда, ще може з'ясуватися, що цей другий поверх — це взагалі нежитлове приміщення.
Михайло Кириллов, голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Рівненської обласної ради:
— У заповіднику триває конкурс на посаду директора, на наступному засіданні сесії обиратимемо нового керівника. Тому, як на мене, з рішеннями про приватизацію варто почекати, аби обговорити вже питання з новим керівництвом. Якщо говорити про Дубенський заповідник, то варто ставити стратегічне питання про його подальшу долю. В обласному бюджеті немає коштів на утримання історичних будівель цього заповідника. Можливо, варто було б його передати на баланс держави. У Європі існує практика, що історичні споруди надають в оренду бізнесменам, ті утримують їх у належному стані за власні кошти, натомість мають право там відкривати ресторани, кафе і т.п.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також