Хочеш мати каву в Дубровиці — плати депутату!

854 0

Ми у соцмережах:

Фото 032.ua

З жовтня минулого року один з міських обранців Дубровиці був «під ковпаком» у слідства. Бо пообіцяв місцевій підприємиці, що посприяє зі встановленням у місті мобільної кав’ярні. Оскільки він був не лише депутатом, але й чиновником, то мав повпливати на міського голову Богдана Микульського.

Однак, як стверджують правоохоронці, своєю можливістю «вирішити» справи з керівництвом Дубровиці той користувався з практичною метою. Адже брав за лобізм гроші. Оперативники повідомили, що задокументували факт отримання депутатом від підприємиці хабара у 8500 гривень. Ці гроші були заплачені на картковий рахунок посередників. Це було платою за дозвіл розмістити на території міста вагончик з кавою. Так званий паспорт прив’язки, а ще договір на користування земельною ділянкою.

Коли правоохоронці прийшли з обшуком до депутата, той намагався знищити речові докази — ноутбук та носій інформації, які підтверджують його причетність до скоєного злочину. Але слідчі поліції зібрали достатню доказову базу для повідомлення 37-річному службовцю про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369–2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування). Максимальне покарання за цією статтею — від двох до п’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Богдан Микульський, міський голова Дубровиці:

— Кіоск у формі кавового стаканчика мав бути розміщений на одній з другорядних вулиць Дубровиці. Більше того, розміщення кіоску погоджує міськвиконком, а не міські депутати. Тому мені дивно, як ця людина мала повпливати на цей процес. Сам він стверджує, що має алібі. Адже кошти, які називають хабаром, були сплачені не конкретно йому, а на рахунок фізичної особи. Іншими словами, ця справа досить заплутана. Хай нею займаються правоохоронці. Впевнений, що суд з усім розбереться.

Зі свого боку скажу, що у минулому році до міської ради надійшло прохання розмістити на одній з вулиць Дубровиці фургончик з кавою. Спочатку вони хотіли розмістити великий об’єкт. Однак він там ніяк не пасував, тому їм було відмовлено у такому проханні. Згодом уже надійшло прохання поставити невеликий кіоск. Ці люди мали зробити невеликий благоустрій, а у кіоску мав працювати один працівник. На тому й усе. Але цю справу так роздули, що про неї навіть у Києві знають.

Додамо, що наразі у міській раді утримуються від коментарів, кого підозрюють у злочині. Однак поліцейські чітко вказали, що фігурант кримінального провадження обіймає посаду в одному з управлінь міської ради та є депутатом. Як йдеться на сайті Дубровицької міської ради, депутат Павло Рудичек працює начальником відділу містобудування та архітектури, ЖКГ Дубровицької міськради.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також